Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Ελπίδα για την θεραπεία της λευχαιμίας

Νέα ελπίδα για την θεραπεία της λευχαιμίας φθάνει από το νοσοκομείο Γκαζλίνι της Γένοβας, όπου σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, αυξάνεται σημαντικά η δυνατότητα επιτυχούς μεταμόσχευσης μυελού των οστών από γονείς σε άρρωστα παιδιά.
Η μέθοδος των ερευνητών του Γκαζλίνι προβλέπει μία καινούργια προσέγγιση της όλης θεραπείας: Έως τώρα η κύρια εναλλακτική στη χημειοθεραπεία ήταν η μεταμόσχευση μυελού των οστών, χρησιμοποιώντας ως δότες τα αδέλφια των άρρωστων παιδιών.
H μεταμόσχευση μυελού από τους γονείς παρουσίαζε σοβαρό πρόβλημα απόρριψης. Οι Ιταλοί επιστήμονες όμως κατάφεραν να αφαιρέσουν από το μυελό των γονέων τα κύτταρα "Τ" που ευθύνονται για την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η νέα αυτή μέθοδος θα μπορεί να εφαρμόζεται επιτυχώς στο 75% των μεταμοσχεύσεων από γονείς προς άρρωστο παιδί, πρόβλεψη που βρίσκει επιβεβαίωση και από τα θετικά αποτελέσματα των θεραπειών σε μικρούς ασθενείς που πάσχουν από λευχαιμία και οι οποίες βασίσθηκαν στην επινόηση των ερευνητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: