Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Είτε κατοικίδιο είτε σύντροφος, ίδια τα οφέλη

Η συντροφιά των κατοικιδίων είναι εξίσου ευεργετική με εκείνη των ανθρώπων. Το συμπέρασμα αυτό είναι γνωστό και συνεχίζει να επιβεβαιώνεται. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, εκείνοι που είτε έχουν ένα ζωάκι στο σπίτι τους είτε σύντροφο είναι πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς και ζουν περισσότερα χρόνια.«Οι περισσότεροι ερευνητές συμφωνούν σήμερα ότι ή αίσθηση της αισθηματικής εγγύτητας και της στήριξης που παρέχουν τα κατοικίδια, αποφορτίζει και απαλλάσσει από το άγχος τους ιδιοκτήτες τους. Φαίνεται τώρα ότι η συντροφιά των ζώων κάνει καλό στη ζωή μας σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που κάνει η συντροφιά των ανθρώπων» εξηγεί ο ερευνητής από τη Μελβούρνη Τιμ Ρότζερς.
Πρόσφατη έρευνα της οργάνωσης για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων RSPCA - που διεξήχθη στην Αυστραλία - έδειξε ότι πάνω από ένα τρίτο των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα εγκατέλειπε ευκολότερα τον σύντροφό του παρά το κατοικίδιό του και μόνο το ένα τρίτο των 200 ερωτηθέντων απάντησαν ότι ο σύντροφός τους τους/τις κατανοεί περισσότερο απ’ ό,τι το κατοικίδιό της.
«Ένα εντυπωσιακό ποσοστό, της τάξης του 86,6%, απάντησε ότι θα επέλεγε το κατοικίδιό του αντί για έναν φίλο του για συγκάτοικο. Σχεδόν το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ήθελαν ο σύντροφός τους να ήταν σαν το κατοικίδιό τους» είπε η κτηνίατρος Σιμόν Μάερ.
Γι’ αυτό λοιπόν, εάν σας εγκαταλείψει ο σύντροφός σας μη διστάσετε να τον αντικαταστήσετε με ένα κατοικίδιο, για το οποίο είστε σίγουροι ότι δεν θα σας αφήσει ποτέ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: