Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Ξεκινά η δράση "γονείς.gr"

Ξεκινά, σήμερα, Τρίτη, η δράση «γονείς.gr» της ψηφιακής στρατηγικής, η οποία απευθύνεται στους γονείς ή κηδεμόνες 335.000 μαθητών, που έχουν εγγραφεί στο σχολικό έτος 2008-2009 στην υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσιο).
Οι δικαιούχοι γονείς έχουν το δικαίωμα δωρεάν κατ' οίκον εκπαίδευσης από ειδικούς εκπαιδευτές και δικαίωμα πρόσβασης σε εκπαιδευτικά πακέτα αυτόνομης μάθησης, μέσω διαδικτύου, στη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.
Κάθε νέος γονέας, ο οποίος έως σήμερα δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, μπορεί να εγγράφεται από αύριο, 17 Φεβρουαρίου, και έως τις 17 Απριλίου 2009. Θα πρέπει να συμπληρώσει ηλεκτρονικά τη «φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος», η οποία θα βρίσκεται διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του έργου www.goneis.gr.
Σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, από την πρώτη χρονιά υλοποίησης (πέρσι), η συμμετοχή των γονέων υπήρξε εξαιρετικά μεγάλη. Περισσότεροι από 21.000 γονείς πραγματοποίησαν εγγραφή σε κάποιο εκπαιδευτικό πακέτο, ενώ 19.870 ολοκλήρωσαν την κατ' οίκον εκπαίδευση. Εξάλλου, 3.200 γονείς επέλεξαν να αποκτήσουν και σχετικό πιστοποιητικό για τις εκπαιδεύσεις τους.
Η δράση «γονείς.gr» σχεδιάστηκε με τη συνεργασία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: