Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Η αρκούδα του μήνα από τον Αρκτούρο

Η Ειρήνη γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1995. Οι πρώτοι μήνες της ζωής ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι. Ο Αρκτούρος την υποδέχτηκε το 1996 όταν κατασχέθηκε από έναν επίδοξο αρκουδιάρη που προσπάθησε να την περάσει στην χώρα μας από το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής. Ήταν πολύ ταραγμένη και φοβισμένη, έντονα κακοποιημένη και εκδήλωνε μόνιμα στερεοτυπική συμπεριφορά γλύφοντας συνεχώς την πατούσα των μπροστινών της ποδιών, με ταυτόχρονο έμμονο γρύλισμα.Ήταν μόλις δεκατεσσάρων μηνών και ζύγιζε δεκατέσσερα κιλά και δε θα μπορούσε να επιβιώσει μόνη της στη φύση. Έτσι, ο Αρκτούρος ανέλαβε την φροντίδα της και της έδωσε την αγάπη που στερήθηκε τα πρώτα χρόνια της ζωής της.
Σήμερα, δεκατρία χρόνια μετά, η Ειρήνη ζυγίζει πάνω από 80 κιλά. Έχει γίνει πια μία πολύ δυνατή αρκούδα που υπερασπίζεται τους φίλους της. Αν και φιλική, είναι λίγο καχύποπτη με τους ανθρώπους και με τα ζώα που δεν γνωρίζει. Ο αγαπημένος φίλος της είναι ο Γιωργάκης, ενώ με το δυνατότερο τον Μανώλη δεν έχει καθόλου σχέσεις.
Η αγαπημένη της περίοδος είναι λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όταν ξαπλώνει με τις ώρες στο χιόνι και κατρακυλάει σαν βαρελάκι στις κάτασπρες κατηφόρες!
Αυτή την εποχή βρίσκεται σε χειμέριο ύπνο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: