Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Τα οιστρογόνα "ευθύνονται" για την απιστία

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει οτι τα αυξημένα επίπεδα θηλυκών ορμονών στις γυναίκες συνδέονται με τη γοητεία αλλά και την... απιστία.
Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα θηλυκών ορμονών όχι μόνο νιώθουν πιο ελκυστικές αλλά παράλληλα νιώθουν λιγότερο δεσμευμένες οπότε έχουν μεγαλύτερη ροπή στις ερωτικές "περιπέτειες" και τις απιστίες. Κατά συνέπεια εκείνες οι γυναίκες αλλάζουν συχνότερα σύντροφο.Η έρευνα του αμερικανικού πανεπιστημίου του Τέξας, με επικεφαλής την ψυχολόγο δρα Κριστίνα Ντουράντε, διαπίστωσε ότι οι νεαρές γυναίκες αισθάνονται πιο ελκυστικές, όταν έχουν υψηλά επίπεδα οιστραδιόλης (ενός οιστρογόνου). Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα, οι γυναίκες αυτές έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να φλερτάρουν και να εμπλέκονται σε "παράνομες" σχέσεις.
Τα οιστρογόνα, εδώ και καιρό, έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι επηρεάζουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας, καθώς και τον τρόπο που ντύνεται και συμπεριφέρεται. Συγκεκριμένα, όσο περισσότερα τα οιστρογόνα, τόσο πιο προκλητικά και τολμηρά τα ρούχα τους.Η τάση αυτή τις ωθεί σε αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα, συχνά εκτός της "νόμιμης" σχέσης τους. "Οι γυναίκες με υψηλή γονιμότητα δεν ικανοποιούνται εύκολα από τους μακρόχρονους συντρόφους τους και νιώθουν την ανάγκη να σχετιστούν με άλλους άνδρες, πιο επιθυμητούς", σημείωνει η Ντουράντε. Όμως, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, ο σκοπός τους δεν είναι η "περιπέτεια μιας νύχτας", αλλά η δημιουργία νέας σχέσης.Η μελέτη επιβεβαίωσε επίσης ότι οι γυναίκες με υψηλή οιστραδιόλη "θεωρούνται σημαντικά πιο ελκυστικές εξωτερικά από τις ίδιες και τους άλλους γύρω τους", γεγονός που, μεταξύ άλλων, τις βοηθά συχνά να πετυχαίνουν τους κοινωνικούς στόχους τους. Η ποσότητα οιστραδιόλης αυξομειώνεται στη διάρκεια του "κύκλου" μιας γυναίκας, ανάλογα με το επίπεδο γονιμότητας και το σεξουαλικό ενδιαφέρον. Τα επίπεδα οιστραδιόλης (αντίστοιχης της τεστοστερόνης στους άνδρες) τείνουν να πέφτουν όταν οι γυναίκες χάνουν βάρος, ασκούνται τακτικά και μεγαλώνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: