
Από τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση AmericanJournalofClinicalNutritionφάνηκε ξεκάθαρα πως όσοι κατανάλωναν χορταρικά και θαλασσινά, είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίζουν οποιοδήποτε τύπο καρκίνου.
Ωστόσο, ένα εύρημα εξέπληξε τους ειδικούς: οι χορτοφάγοι είχαν συγκριτικά μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του εντέρου, μία νόσος που μέχρι σήμερα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατανάλωση κόκκινου κρέατος.
Η Δρ JoanneLunn, υπεύθυνη διατροφολόγος στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Βρετανικό Ίδρυμα Διατροφής» εξηγεί πως «τα ευρήματα της μελέτης έρχονται να αποδείξουν στους ειδικούς πως ο καρκίνος είναι ιδιαίτερα περίπλοκη νόσος και είναι πολύ οι παράγοντες του τρόπου ζωής διαδραματίζουν ρόλο στην ανάπτυξή του».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου