Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Σκέφτομαι και τρώω

Ξεκινά αυτήν την εβδομάδα το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ) σε ιδιωτικά σχολεία της Αττικής. Το πρόγραμμα με τίτλο «Σκέφτομαι και Τρώω» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 11-14 ετών και έχει ως στόχο να ενημερώσει για την αξία της ισορροπημένης διατροφής.Από τώρα και μέχρι τις αρχές Απριλίου, κλινικοί διαιτολόγοι-διατροφολόγοι, μέλη και επιστημονικοί συνεργάτες του ΕΙΔ, θα επισκεφθούν ιδιωτικά σχολεία του νομού Αττικής, ενημερώνοντας έτσι 3.000 παιδιά για την σπουδαιότητα της σωστής διατροφής και της άσκησης για την επίτευξη καλής υγείας και ευεξίας, με τρόπο απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του ΕΙΔ στα σχολεία, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό βίντεο πάνω στη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα και παράλληλα να συμμετέχουν σε διαδραστικές παρουσιάσεις.
Tο «Σκέφτομαι και Τρώω» τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης. Κύριος σκοπός του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ) είναι να συμβάλλει στη χάραξη μιας νέας διατροφικής στρατηγικής πορείας στη χώρα μας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση του επιπέδου διατροφής και υγείας του ελληνικού πληθυσμού.
Με αρωγούς του έγκριτους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, κρατικούς και πανεπιστημιακούς φορείς, αλλά και τη βιομηχανία τροφίμων, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ) επιδιώκει να ενημερώνει σε βάθος το Ελληνικό κοινό σε θέματα διατροφής & υγείας, να διαμορφώνει σωστά διατροφικά πρότυπα και να πληροφορεί τους καταναλωτές σε τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: