Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Καθολικοί: Αποχή από SMS και Internet τη Σαρακοστή

Το ακούσαμε και αυτό. Εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προτείνουν στους πιστούς ένα μοντέρνο τρόπο νηστείας: να κόψουν τις ηλεκτρονικές «απολαύσεις» στη διάρκεια της Σαρακοστής!Ο Αρχιεπίσκοπος της πόλης Μοδένα, νότια του Μπάρι, προτείνει στους νεαρούς πιστούς, αντί να νηστεύουν το κρέας, να μη στέλνουν μηνύματα SMS. «Είναι ένας καλός τρόπος να καθαρίσουν τους εαυτούς τους από τον εικονικό κόσμο και να έρθουν σε επαφή με τους ίδιους», λέει ο Μπενίτο Κόκι.
Στο Τορίνο, από την άλλη, ο αρχιεπίσκοπος Λουίτζι Μπρεσάν πρότεινε οι Καθολικοί να «εκμεταλλευτούν» τη Σαρακοστή για να κάνουν ανακύκλωση. Πώς; Να προτιμούν το νερό της βρύσης από το εμφιαλωμένο.Άλλοι επίσκοποι προτείνουν στους πιστούς να μην οδηγούν το αυτοκίνητο τους κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, καθώς και να απολαμβάνουν τη σιωπή της πίστης απέχοντας από την χρήση του ίντερνετ και του i-pod.
Όσοι λοιπόν θέλουν να τρώνε τα πάντα κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, μπορούν εναλλακτικά να «καθαρίσουν» την ψυχή και το σώμα τους, κόβοντας ανέσεις της σύγχρονης ζωής.
Τελικά, κρίνοντας από τις προτάσεις των Καθολικών, φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί δρόμοι που οδηγούν στον παράδεισο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: