Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Facebook Season

Πάνε χρόνια από τότε που αφήσαμε την ύπαιθρο για να έρθουμε στις μεγάλες πόλεις. Οι περισσότεροι στην Αθήνα, στοιβαγμένοι σαν τις… σαρδέλες σε μικρά διαμερίσματα, ψάχνοντας την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή.
Δουλέψαμε σκληρά για να φτιάξουμε τα σπίτια που θα φιλοξενούσαν τα όνειρά μας, αλλά τελικά καταφέραμε να κλειστούμε στον εαυτό μας, αφού πλέον πολλές φορές αγνοούμε ακόμα και την ύπαρξη ανθρώπων της διπλανής μας πόρτας.
Με την ανάπτυξη του διαδικτύου γίναμε ακόμα πιο μοναχικοί. Έχουμε δικό μας facebook και από κει συνδιαλεγόμαστε, μέσα απ’ το σπίτι μας και χάνοντας ουσιαστικά την προσωπική επαφή με τους άλλους. Δουλειά, σπίτι και… facebook είναι το τρίπτυχο της καθημερινότητας για κάποιους!
Γίναμε ψεύτικοι, όσο και η εικόνες που βλέπουμε στην οθόνη μας, αλλά μας αρέσει αυτή η εικονική πραγματικότητα και δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια κατάματα.
Μέσα από facebook, τα διάφορα chats και τα άλλα μέσα διαδικτυακής επικοινωνίας προσπαθούμε να κρύψουμε τη μοναξιά μας, να ξεγελάσουμε τους φόβους μας και να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο υπαρκτό και το ανύπαρκτο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: