Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Αυτοκτονίες μέσω Ίντερνετ

Εικοσιτέσσερα ελληνόπουλα επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν μέσω ίντερνετ την τελευταία τριετία, σύμφωνα με στοιχεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Μάλιστα πριν από λίγο καιρό η υπηρεσία παρενέβη για 12χρονο αγόρι που είχε προμηθευτεί χάπια προκειμένου να αυτοκτονήσει.
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς καθώς , σύμφωνα με έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, το 13,2% των Ελληνόπουλων αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο εθισμού στο διαδίκτυο.
Οι αρμόδιες αρχές δέχονται καθημερινά καταγγελίες από γονείς που διαπιστώνουν ότι το παιδί τους έχει εκτεθεί σε κινδύνους και ζητούν την παρέμβασή τους.
Οι πιο συνηθισμένες καταγγελίες αφορούν πορνογραφία, απόπειρες αυτοκτονίας ,τζόγο ,σεξουαλική παρενόχληση ,πώληση ναρκωτικών ουσιών, υποκλοπή πιστωτικών καρτών και φωτογραφιών και ψυχολογικό εθισμό.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν το 4,2% των εφήβων στην Ελλάδα έχουν δεχθεί απειλές μέσω του διαδικτύου, 6% συμμετέχουν σε τζόγο και 19% σε πορνογραφικές σελίδες.Από την πλευρά τους οι παιδοψυχολόγοι επισημαίνουν ότι ότι η υπερβολική χρήση του διαδικτύου από τους εφήβους έχει συσχετισθεί με υπερκινητικότητα, παραβατικότητα και προβληματικές σχέσεις με συνομηλίκους τους.
Σύμφωνα με τους εδικούς, ο καθημερινός επιτρεπόμενος χρόνος χρήσης του διαδικτύου για παιδιά και εφήβους είναι δύο ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: