Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Μην την πιείτε, λουστείτε...

Μπορεί να μην έχει έρθει ακόμη το καλοκαίρι, αλλά μία μπύρα είναι παντός καιρού αφού εκτός από δροσερή έχει μία γεύση που αναστατώνει…
Η μπύρα είναι ως γνωστό ένα αλκοολούχο ποτό. Κύρια συστατικά της είναι το νερό, η βύνη και ο λυκίσκος, συστατικά δηλαδή που συνεισφέρουν σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή ενώ παράγεται μέσα από την διαδικασία της ζύμωσης. Περιέχει θρεπτικές ουσίες, όπως το φολικό οξύ, βιταμίνες Β6 και Β12.
Όταν την καταναλώνουμε με μέτρο η μπύρα δεν αυξάνει το σωματικό μας βάρος. Οι θερμίδες της προέρχονται κυρίως από το αλκοόλ που περιέχει αλλά συγκριτικά με άλλα αλκοολούχα ποτά περιέχει λιγοτερες θερμίδες. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν αρκετές μπύρες και χωρίς αλκοόλ εκτός από τις διαφορετικές γεύσεις και είδη. Μία επίσκεψη σε μία μπυραρία θα σας λύσει οποιαδήποτε απορία.
Το κυριότερο όμως είναι ότι σύμφωνα με έρευνες, καταναλώνοντας μία μπύρα έχουμε αρκετά σημαντικά οφέλη. Καταρχήν η ευεργετική δράση της στον οργανισμό δεν οφείλεται μόνο στη μικρή περιεκτικότητα αλκοόλ που περιέχει, αλλά και στα συστατικά της, όπως είναι οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά. Έχει αποδειχθεί ότι τα φλαβονοειδή δρουν προστατευτικά έναντι του καρκίνου, καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες.Οι βιταμίνες που περιέχει είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, ενώ βοηθούν στη μείωση εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων.Τέλος είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η μπύρα πρέπει πάντα να καταναλώνεται με μέτρο και να αποτελεί μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής με συστηματική άσκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: