Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Δεν τον πιστεύετε; Βρείτε τον με το κινητό-κατάσκοπο

Οι Αυστραλοί που θέλουν να ξέρουν πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή του 24ωρου, όποιο πρόσωπο τους ενδιαφέρει, ή ο ερωτικός τους σύντροφος, δεν έχουν παρά να κάνουν μια απλή κίνηση.
Πληκτρολογούν τον αριθμό του ατόμου για το οποίο ενδιαφέρονται και αμέσως στο κινητό τους εμφανίζεται η περιοχή που βρίσκεται. Προϋπόθεση είναι να προμηθευτούν μια τηλεφωνική συσκευή με GPS, σαν αυτή που προτείνουν οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ στα άτομα που υποψιάζονται ότι ο σύντροφός τους τους απατά.
Οι εν λόγω συσκευές πωλούνται ελεύθερα στο εμπόριο η παρακολούθηση είναι παράνομη σύμφωνα με τον Οργανισμό Προστασίας των Καταναλωτών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του οργανισμού, Κρίστοφερ Ζιν, για να παρακολουθείς κάποιον κατ' αυτόν τον τρόπο θα πρέπει απαραιτήτως να έχεις την συγκατάθεσή του, ενώ συμβούλευσε τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί.
Όπως τόνισε, υπάρχει φόβος να γίνει κατάχρηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας που είναι απαραίτητη, για λόγους ασφαλείας, να ξέρουμε που βρίσκονται μικρά παιδιά και ανήμποροι ηλικιωμένοι και όχι να παρακολουθούμε τους ερωτικούς μας συντρόφους.
Καλό είναι να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι, ότι ο νόμος τιμωρεί με δύο χρόνια φυλακή και χρηματικό πρόστιμο όσους χρησιμοποιούν οποιαδήποτε συσκευή για να παρακολουθήσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: