Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Ακυβερνησία

ΓΥΜΝΟΣ, χωρίς κανένα συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα αντιμετώπισης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, εμφανίστηκε, για μια ακόμη φορά χθες, ο Πρωθυπουργός.
ΤΟΣΟ στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς όσο και στο διάγγελμά του περιορίστηκε σε κοινότοπες διαπιστώσεις που τις έχει επαναλάβει πολλές φορές, αλλά μέτρα και λύσεις δεν πρότεινε.
Προφανώς γιατί δεν έχει.
ΚΑΙ όχι μόνον αυτό: κατά την προσφιλή του μέθοδο, επέρριψε την ευθύνη στις προηγούμενες κυβερνήσεις, κυρίως για τα θέματα του δημοσίου χρέους, της ανεργίας και των ελλειμμάτων.
ΕΝΩ απέφυγε και την παραμικρή αυτοκριτική για τα έργα και τις ημέρες της πεντάχρονης κυβερνητικής θητείας του.
ΥΣΤΕΡΑ απ΄ αυτό προκαλεί απορίες για ποιο πράγμα και για ποια πολιτική κάλεσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να συμφωνήσουν. Και σε ποιο συγκεκριμένο σχέδιό του εκείνοι είπαν όχι, όπως τους κατηγόρησε.
ΚΑΝΕΙΣ δεν ισχυρίζεται ότι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι εύκολη υπόθεση. Ούτε ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις.
ΑΛΛΟ όμως αυτό και άλλο να μην κάνει τίποτα η υπεύθυνη κυβέρνηση. Άλλο οι δυσκολίες και άλλο Πρωθυπουργός και υπουργοί να παραμένουν απλοί παρατηρητές των προσπαθειών που καταβάλλουν άλλες χώρες και άλλες κυβερνήσεις. ΧΩΡΙΣ να παίρνουν τις πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες για να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες, που ήδη άρχισαν να υφίστανται οι πολίτες. ΕΙΝΑΙ φανερό ότι η κυβέρνηση έχει επίγνωση της αδυναμίας της και της διάστασής της με την κοινωνία και φοβάται να πάρει οποιοδήποτε μέτρο, επειδή αισθάνεται ότι δεν θα αντέξει τις αντιδράσεις.
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να πολιτεύεται όπως μπορεί. Αλλά έχει πάψει να κυβερνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: