Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Μπισκότα Ομπάμα

Μπισκότα "Ομπάμα" έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους στους δρόμους της Μπαντούγκ, μίας μεγάλης πόλης της Ιάβας, τα οποία πωλούνται σε πολύ χαμηλή τιμή και στοχεύουν κυρίως στην προσέλκυση παιδιών. Το πακέτο έχει έντονα χρώματα και απεικονίζει τον αμερικανό πρόεδρο, με το ένα χέρι να κάνει το σήμα της ειρήνης και με το άλλο παίζει με μία υδρόγειο, σαν να ήταν μπάλα του μπάσκετ.
Η μεγαλύτερη ένωση καταναλωτών της Ινδονησίας διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κυκλοφορία των μπισκότων και ζήτησε από τις αρχές τη διεξαγωγή έρευνας. "Ποιος ο λόγος να χρησιμοποιήσουν την εικόνα του Ομπάμα για να πουλήσουν τα μπισκότα; Είναι δυσφημιστικό", δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης.
Η Ένωση ανησυχεί εξάλλου και για την ποιότητα των μπισκότων, καθώς στο πακέτο δεν αναγράφονται ούτε τα συστατικά τους, ούτε η διεύθυνση του παρασκευαστή.
Ο Ομπάμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ινδονησία όπου έζησε ως παιδί στα τέλη της δεκαετίας του '60. Ακόμη και οι υποψήφιοι στις τοπικές και βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στη χώρα στις 9 Απριλίου, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραφία του στις προεκλογικές τους αφίσες

Δεν υπάρχουν σχόλια: