Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Αδιάβροχο μαγιό με δείκτη προστασίας

Το όνειρο κάθε κολυμβητή να βγαίνει από το νερό στεγνός, όπως ακριβώς μπήκε, είναι πλέον πραγματικότητα. Με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας η αμερικανική εταιρεία Solestrom Ιnternational δημιούργησε μια πρωτοποριακή σειρά «υδροφοβικών» μαγιό.
Χάρη στο ειδικό ύφασμα από το οποίο είναι φτιαγμένα τα επαναστατικά μαγιό, το υγρό στοιχείο δεν εισχωρεί στις ίνες αλλά αντίθετα «γλιστρά» επάνω από αυτές. Το Sun Dry Swim, όπως ονομάζεται, διαθέτει ενσωματωμένο δείκτη προστασίας κατά της βλαβερής υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου.
Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, κάθε ίνα του επαναστατικού ελαστικού υφάσματος περιβάλλεται από ένα αόρατο διά γυμνού οφθαλμού προστατευτικό «δίχτυ», το οποίο απωθεί το νερό χωρίς να επηρεάζει την ύφανση. Ετσι, το μαγιό δεν μουσκεύεται, με αποτέλεσμα το ύφασμα να μη βαραίνει και να διατηρεί πάντα την αρχική του ποιότητα και εφαρμογή
Οπως επισημαίνει η εκπρόσωπος της εταιρείας κυρία Εϊμι Χάρντιν, τα συγκεκριμένα μαγιό είναι ιδανικά ιδιαίτερα για τους νεαρούς κολυμβητές, καθώς τους διατηρούν πάντα στεγνούς χωρίς να αντιμετωπίζουν κίνδυνο να κρυώσουν, ενώ παράλληλα προσφέρουν επιπλέον προστασία από τον ήλιο.
Η τιμή των φουτουριστικών μαγιό, τα οποία πωλούνται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρείας (www. solestrom. com), κυμαίνεται από 63 ως 72 ευρώ αναλόγως του μοντέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: