Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Τηλεοράσεις με δυνατότητες πληρωμής υπηρεσιών

Οι νέες τηλεοράσεις με οθόνη υγρών κρυστάλλων της Sony θα έχουν ενσωματωμένη λειτουργία χρηματικής συναλλαγής, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατόχους τους να πληρώνουν εύκολα για να δουν ταινίες και άλλα προγράμματα.
Οι Sony Bravia W5 και F5 θα έχουν ηλεκτρονικούς αναγνώστες χρηματικών και πιστωτικών καρτών, οι οποίοι θα συνδέονται στο Ίντερνετ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Το ηλεκτρονικό χρήμα χρησιμοποιείται ευρέως στην Ιαπνωία, με πιο διαδεδομένες μορφές την πληρωμή μέσω μονάδων που πιστώνονται στο κινητό τηλέφωνο, ή με ειδικές κάρτες για υπολογιστές.
«Με τη νέα λειτουργία του ηλεκτρονικού χρήματος, τα προγράμματα pay-per-view θα γίνουν ακόμη πιο εύχρηστα και φιλικά προς το χρήστη σε σχέση με τη διαδικασία εισαγωγής του αριθμού πιστωτικής κάρτας χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης», ανέφερε εκπρόσωπος της Sony.
«Οι καταναλωτές προτιμούν τέτοιους τρόπους πληρωμής σε σχέση με τις πιστωτικές κάρτες, αφού τα ποσά που διακινούνται είναι συνήθως πολύ χαμηλά», πρόσθεσε. Η Sony θεωρεί ότι θα έχει τις μεγαλύτερες απώλειες στην ιστορία της για την οικονομική χρήση που κλείνει τον Μάρτιο, εξαιτίας της ύφεσης που επηρεάζει την καταναλωτική δαπάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: