Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Στο μικροσκόπιο και άλλες offshore του Άκη Τσοχατζόπουλου

Νέες άγνωστες μέχρι τώρα υπεράκτιες εταιρείες που φέρονται ότι χρησιμοποιήθηκαν ως «οχήματα» από τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο για τη διακίνηση μαύρου χρήματος από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων αναζητούν οι δικαστικές Αρχές.
Σύμφωνα με τα «Νέα», για τη χαρτογράφηση των ύποπτων εταιρειών έχουν... ήδη σταλεί αιτήματα δικαστικής συνδρομής ενώ υπάρχουν και υπόνοιες ότι οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το σύνολο της κρυμμένης κινητής και ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν οι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.
Εν τω μεταξύ, ο πρώην υπουργός με νέα γραπτή τετρασέλιδη επιστολή του από τις φυλακές Κορυδαλλού την Δευτέρα ζήτησε την άμεση αποφυλάκιση της συζύγου του, καθώς και να κληθούν ως μάρτυρες «όλα τα μέλη των θεσμικών οργάνων της πολιτικής, των Ενόπλων Δυνάμεων των κυβερνήσεων από το 2000 μέχρι σήμερα».
«Ζητώ σήμερα, εγώ, ως σύζυγος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου από τη δικαιοσύνη να τολμήσει να αναγνωρίσει ότι εφόσον για την υπόθεση - είτε αφορά τα υποβρύχια είτε το διαμέρισμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου - αποκλειστικά υπεύθυνος είμαι εγώ, ο πρώην ΥΕΘΑ, και βρίσκομαι από το Πάσχα επίσης προφυλακισμένος, κανένας λόγος δεν υπάρχει, τρεις μήνες μετά, να συνεχίζεται η άδικη και ανήθικη προφυλάκισή της ενώ θα μπορούσε εύκολα να αντικατασταθεί με περιοριστικούς όρους» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.
Την ίδια ώρα, ο επί 28 χρόνια αστυνομικός φρουρός του πρώην υπουργού εξεταζόμενος στον ανακριτή για την υπόθεση ενώ υπερασπίζεται την προφυλακισμένη κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, χαρακτηρίζει τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη «αλαζονική, υπεροπτική και σπάταλη».
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: