Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

10.000 ευρώ σε ΜΚΟ φαντάσματα

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Β. Μιχαλολιάκου, Γ. Μελάς, γιος του βουλευτή Α' Πειραιά Παναγιώτη Μελά, όχι μόνο καταψήφισε θέμα που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος, αλλά το κατήγγειλε και ως ύποπτο! Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή έφερε προς ψήφιση την έγκριση επιχορήγησης της Οργάνωσης «Εθελοντική Δράση» με 10.000 ευρώ.
Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γ. Μελάς είπε ότι έψαξε, αλλά ακόμα και στο διαδίκτυο οργάνωση μ' αυτό το όνομα δεν βρήκε. Διερωτήθηκε λοιπόν ποιος ο λόγος να επιχορηγούνται οργανώσεις-»φαντάσματα», τη στιγμή που υπάρχουν εργαζόμενοι σε δημοτικές επιχειρήσεις που παραμένουν απλήρωτοι.
Την ίδια στάση όμως κράτησε κι άλλη δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, η Ζωή Ρούσσου, που δήλωσε ότι ο δήμος έχει την ΚΟΔΕΠ, δηλαδή Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Εθελοντισμού, οπότε δεν χρειάζεται να χρηματοδοτεί κι άλλες. Ρώτησε μάλιστα ποια είναι αυτή η εταιρεία που θέλει ο δήμος να χρηματοδοτήσει, πότε ιδρύθηκε, ποιο είναι το καταστατικό της και ποιος είναι ο πρόεδρός της.
Ο αντιδήμαρχος Τάσος Κάρλες, που πήρε τον λόγο στη συνέχεια, τόνισε πως αν δεν έχει καταστατικό, δεν μπορεί να πάρει χρήματα από τον δήμο. Κάποιος όμως από την πλειοψηφία φώναξε ότι η οργάνωση αυτή είναι ΜΚΟ και έχει καταστατικό από το 2004.
Ο γενικός γραμματέας του δήμου Στ. Διαμαντίδης δήλωσε ότι το καταστατικό της εταιρείας θα παραδοθεί σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους στη μεθεπόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση απαίτησε να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος μέχρι να τεθεί στη διάθεση των συμβούλων το καταστατικό της εν λόγω εταιρείας.
Ο δήμαρχος όμως επέμεινε να ληφθεί απόφαση αμέσως, λέγοντας ότι άλλοι άρμεξαν για χρόνια τον ελληνικό λαό με τις ΜΚΟ. Τελικά, το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία και η «Εθελοντική Δράση» θα πάρει τα δέκα χιλιάρικα.
plateiaippodameias

Δεν υπάρχουν σχόλια: