Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ο Στουρνάρας και τα στουρνάρια

Η νέα ελληνική κυβέρνηση παραιτήθηκε από το σχέδιό της για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, μετά τις προειδοποιήσεις ότι οι δανειστές θα απορρίψουν το αίτημα, έγραψαν χτες οι Financial Times.
Και πώς να μην το έγραφαν , τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις πριν ζητήσει αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους 174 δισ. ευρώ το οποίο συμφωνήθηκε το Φεβρουάριο με την ΕΕ και το ΔΝΤ
Όπως υποστήριξε ο Έλληνας υπουργός στους «Financial Times», το πρόγραμμα είναι εκτός στόχων και «δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας πριν το επαναφέρουμε σε τροχιά».
Ωστόσο σημείωσε ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ αλλά πρόσθεσε ότι το τούνελ είναι μεγάλο.
Είναι γεγονός ότι προεκλογικά, το δίδυμο Στουρνάρα Σημίτη, είχε γράψει ταυτόχρονα άρθρα σε συγκεκριμένες εφημερίδες! Αυτό έγινε τουλάχιστον τρεις φορές!
Τώρα ο Κώστας Σμίτης σταμάτησε να αρθρογραφεί και ο νέος υπουργός πήρε τη σκυτάλη των … συνεντεύξεων!
Αλήθεια, που πήγε η  εντολή Σαμαρά για φειδώ στις δηλώσεις;
Βιάζεται φαίνεται ο Στουρνάρας να γράψει ιστορία και δεν έκανε τον κόπο να περιμένει καν τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης και ως γνήσιο τέκνο του τραπεζικού συστήματος, έσπευσε να τις προεξοφλήσει, λέγοντας ότι «πρώτα θα γίνουμε καλά παιδιά, και μετά θα ...
σκεφτούμε αν θα ζητήσουμε επαναδιαπραγμάτευση»!
Φυσικά, αν αυτό επαληθευτεί, τότε πρόκειται για άλλη μια περίπτωση κραυγαλέας κοροϊδίας του λαού, μιας και προεκλογικά, άλλα έλεγε ο Σαμαράς και οι λοιπόι συγκυβερνήτες της «τρόικας εσωτερικού» ! Αλλα έλεγαν Βενιζέλος και Κουβέλης!
Και πριν καλά-καλά εξαγγείλει επίσημα η Κυβέρνηση τις θέσεις της, ο «Σημιτάνθρωπος» που αντικατέστησε τον νούμερο ένα «Σημιτάνθρωπο» τον Β. Ράπανο, έσπευσε να κάνει δήλωση υποταγής στους διεθνείς τοκογλύφους, και στους τραπεζίτες που τον επέλεξαν!
Η ΝΔ , για να καλύψει την «προεκλογική απάτη» που έκανε, εξαπέλυσε το βαρύ πυροβολικό της, τον  Αδωνη Γεωργιάδη γνωστότερο και ως «μπουμπούκο», ο οποίος με όσα λέει στην Ελληνική Τηλεόραση, έχει βαλθεί να τρελάνει όλους τους ελληνες!
Φυσικά, το να υπερασπίζεται τον Στουρνάρα ο Γεωργιάδης, αποτελεί ένα δείγμα του εξευτελισμού της πολιτικής σκηνής, η οποία υπέστη μια τόσο βίαιη μετάλλαξη, που δεν σηκώνει κάποιο σοβαρό σχολιασμό!
Αν και ο Σαμαράς πήρε δυο τρεις θετικούς πόντους με την επαναφορά του ΥΕΝ, του ΜΑ.ΘΡΑ. και το κόψιμο του επιδόματος των υπάλληλων της Βουλής, η προσωπική μου άποψη είναι αυτή που έγραψα και προεκλογικά!
Με κάποιες επικοινωνιακές ρουκέτες και με λόγια του αέρα, θα προσπαθήσει να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, την αδυναμία του να επαναδιαπραγματευτεί, ακόμα και τα ελάχιστα απ όσα είπε προεκλογικά! Και σύντομα θα υπάρξουν νέοι φόροι και νέα μείωση μισθών!
Απαντες πρέπει να το καταλάβουν επιτέλους! Εχουμε δεξιά κυβέρνηση , με δεξιό πρωθυπουργό στα χαρτιά, αλλά ο πραγματικός κουμανταδόρος του Αντώνη Σαμαρά ονομάζεται Κώστας Σημίτης!
Το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα καταλάβουν άπαντες, πόσο τεράστια κοροϊδία υπέστη για άλλη μια φορά ο Ελληνας πολίτης, από το πολιτικό σύστημα! Και θα το καταλάβουν καλά, οι μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες, που πίστεψαν ότι θα τους κυβερνήσει «δεξιός» και δεν έβλεπαν ότι πίσω από τον Σαμαρά είναι ο ίδιος ο Σημίτης, και ο αδελφός του στη Γερμανία, που αποτελεί το καλό παιδί της Μέρκελ!
Προφανώς λοιπόν έχουμε μπροστά μας μια εξόφθαλμη περίπτωση κοροϊδίας των πολιτών, την οποία θα υλοποιήσει ο άνθρωπος του Σημίτη που ονομάζεται Στουρνάρας και θα είναι αφιερωμένη σε όλα τα  στουρνάρια που πίστεψαν σε ψέματα!!!
Διότι οι μεγάλες ηλικιακά μάζες, ακόμη δεν κατάλαβαν, πως είναι δυνατόν να ψήφισαν "Δεξιά", και τους προέκυψε Σημιτικός διαχειριστής της Οικονομίας, που δεν τον ψήφισε απολύτως κανείς! Κάτι σαν τον Παπακωνσταντίνου του Γιωργάκη ένα πράγμα!
Κι όλοι γνωρίζουμε την τεράστια επιτυχία του διδύμου Παπακωνσταντίνου - Παπανδρέου!
Ετσι δεν είναι;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: