Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ο γραμματέας του Συνασπισμού εκθέτει Τσίπρα για αποκρατικοποιήσεις

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθούσε να απαλύνει τις εντυπώσεις από την απειλή που εκτόξευσε ότι θα μπουν φυλακή όσοι υλοποιήσουν τις αποκρατικοποιήσεις, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του στον Συνασπισμό, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας έστειλε το ίδιο απειλητικό μήνυμα του τι πρέπει να περιμένουν οι επίδοξοι επενδυτές από την αξιωματική αντιπολίτευση.
«Θα πρέπει και οι δήθεν περισπούδαστοι επενδυτές, που όλο έρχονται και ποτέ δεν έρχονται και αγοράζουν όταν έρχονται μπιρ-παρά τη δημόσια περιουσία και τις δημόσιες επιχειρήσεις, να κατανοήσουν και το κόστος που θα έχουν της αντίστροφης πορείας. Και γνωρίζουμε και ξέρουμε τον τρόπο ώστε να πάρουμε πίσω αυτά που ανήκουν στον ελληνικό λαό» είπε.
Και για να γίνει πιο κατηγορηματική η τοποθέτησή του επανέλαβε: «Το ζήτημα της δημόσιας περιουσίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σε αυτές, αλλά όλο τον ελληνικό λαό. Ακριβώς γι'αυτό προειδοποιήσαμε. Ακριβώς γι' αυτό λέμε ότι θα χρειαστούν μεγάλοι αγώνες που ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει μπροστά. Το λέμε, δεν θα στηρίξουμε απλά, αλλά θα μπούμε μπροστά».
Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως υπάρχουν και ψύχραιμες φωνές όπως αυτές που εξέφρασαν χθες οι βουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης και Γιώργος Σταθάκης. Και οι δύο έκαναν λόγο για την ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας προσθέτοντας ότι θα ήταν λάθος να πουληθούν δημόσια ακίνητα όταν οι τιμές είναι χαμηλές. «Εμείς προτείνουμε την αξιοποίηση αυτής της περιουσίας με κοινοπραξίες, είτε με άλλα κράτη είτε με άλλες εταιρείες που ελέγχονται από το Δημόσιο ή ελέγχονται από ιδιώτες, με στόχο να μην πουλήσεις αυτό που έχεις αλλά να τη χρησιμοποιήσεις μαζί με άλλα κεφάλαια που μπορείς να βρεις, με μορφή κοινοπρακτική, για να έχεις μακροχρόνια έσοδα» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: