Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Κλείνουν 60 νοσοκομεία με εντολή Δ.Ν.Τ και τρόϊκα

Εδώ και καιρό έχει κατατεθεί από την τρόϊκα σχετική πρόταση –απόφαση για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Συγκεκριμένα, από τα 150 νοσηλευτικά ιδρύματα που λειτουργούν σήμερα ζητούν να μειωθούν το πολύ σε 90. Από κει και πέρα, οι εκπρόσωποι της τρόικας θεωρούν ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν συνέργειες μεταξύ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αφού με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί κατά πολύ το λειτουργικό κόστος.
Έτσι μας προετοίμασε για αυτό ο αν. υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς μιλώντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και υιοθέτησε το κλείσιμο 10.000 κλινών στα δημόσια νοσοκομεία και τον περιορισμό των «συνολικών δαπανών υγείας σε 6% επί του ΑΕΠ, λόγω υποχρεώσεων έναντι του μνημονίου και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης θα πρέπει να  περιοριστούμε μόνο στους ήδη υπάρχοντες πόρους. Παράλληλα υπογράμμισε ότι υπάρχει σχέδιο και πως στόχος είναι η βελτίωση ( έτσι ονομάζουμε το κλείσιμο ) του Εθνικού Συστήματος Υγείας "Βασική μέριμνα του υπουργείου είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών Υγείας. Για να βελτιωθεί ο ισολογισμός και να ικανοποιηθούν οι όροι του μνημονίου χρειάζεται να γίνει μια στοχευμένη αναδιοργάνωση του ΕΣΥ».
"Τα τμήματα πρέπει να γίνουν πιο αποδοτικά, για να μπορούμε να μετράμε με δείκτες και να μπορούμε να κατευθύνουμε τους ανάλογους πόρους", τόνισε.
Άρα 10.000 περισσότερα ράντζα για τους ιθαγενείς, διότι για τους έχοντες έχουν φροντίσει τα τρωκτικά της ιδιωτικής υγείας.
http://ixnos.blogspot.gr/2012/07/60.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: