Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Ζητάει οι Βουλευτές να λαμβάνουν ότι και οι ανώτατοι Δικαστικοί

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις που προέρχονται από τη Βουλή. Αυτή τη φορά η πρόκληση έρχεται από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κρεμαστινό, ο οποίος μία ημέρα μετά το σάλο με το μετεκλογικό επίδομα των υπαλλήλων της Βουλής, στέλνει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής τον κ. Μεϊμαράκη και ζητά η βουλευτική αποζημίωση να περιοριστεί στα απολύτως προβλεπόμενα από το Σύνταγμα που εξισώσουν τον βουλευτή με τον ανώτατο δικαστικό.
Ας σημειωθεί ότι ένας βουλευτής λαμβάνει μέσο μηνιαίο μισθό περίπου 5.500 ευρώ, ενώ για παράδειγμα ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου που θεωρείται ανώτατος δικαστικός λαμβάνει μηνιαίο μισθό κοντά στις 10.000 ευρώ.
Ουσιαστικά δηλαδή ο κ. Κρεμαστινός ζητά αύξηση των βουλευτικών μισθών. Μάλιστα, στην επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αυτή η ιστορία των περικοπών του 20, ή 30 ή 40% των αποδοχών γελοιοποιεί όχι μόνο τον θεσμό του βουλευτή, αλλά το ίδιο το κοινοβουλευτικό πολίτευμα».
Ο κ. Κρεμαστινός ζητά ο βουλευτής να λαμβάνει ως αποζημίωση την αποζημίωση ενός δικαστικού, χωρίς επιπλέον αμοιβή για συμμετοχή του σε οποιεσδήποτε Επιτροπές της Βουλής.
Αίσθηση προκαλεί ακόμα ότι υποστηρίζει πως «οι περισσότεροι βουλευτές πένονται», χαρακτηρίζει «λαϊκιστές» τους συναδέρφους του που δεν δέχτηκαν να παραλάβουν τα βουλευτικά αυτοκίνητα που τους χορηγεί η Βουλή, ή να λαμβάνουν έξτρα οικονομική αποζημίωση ύψους 150 ευρώ για τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Στην αρχή της επιστολής ο κ. Κρεμαστινός περιγράφει το «δράμα» των βουλευτών, λέγοντας πως σχεδόν κάθε μήνα κάποιος βουλευτής ζητούσε είτε να προεισπράξει τη βουλευτική του αποζημίωση ή τη σύνταξή του, είτε ζητούσε έκτακτη οικονομική βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας του ιδίου ή της οικογένειάς του, ακόμα και έξοδα κηδείας.
Τέλος ο βουλευτής Δωδεκανήσου στρέφεται και εναντίον των μέσων ενημέρωσης λέγοντας πως το θέμα της βουλευτικής αποζημίωσης γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από ορισμένους και ιδιαίτερα από πολλά ΜΜΕ, και αναρωτιέται εάν ο λόγος της σκληρής κριτικής των μέσων είναι γιατί θέλουν να οδηγήσουν τον οικονομικά εξαθλιωμένο βουλευτή να αναγκαστεί να ζητήσει οικονομικούς προστάτες των οποίων φυσικά τα συμφέροντα θα εξυπηρετεί.
πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: