Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Να γιατί την Ελλάδα δεν πρόκειται να την αλλάξει ούτε η κυβέρνηση Σαμαρά

Πρόκληση μεγατόνων από τον Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος στον ένα μήνα θητείας του στο Προεδρείο της Βουλής ενέκρινε εκλογικό επίδομα ύψους 1.000 ευρώ στους υπαλλήλους του κοινοβουλίου! Ενέργεια που ξεπερνά κάθε όριο λογικής καθώς οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έλαβαν επίδομα για τους δύο μήνες κατά τους οποίους η Βουλή ήταν κλειστή!
Ερωτώμενος σχετικά ο κ. Πολύδωρας απάντησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν συνιστά πρόκληση καθώς έδωσε μεν το επίδομα αλλά «κουρεμένο» κατά 3.000 ευρώ. Συγκεκριμένα εξήγησε ότι πρώτη η κυρία Αννα Ψαρούδα Μπενάκη είχε «θεσπίσει» την χορήγηση του συγκεκριμένου μετεκλογικού επιδόματος προς τους υπαλλήλους τους κοινοβουλίου και ως «εθιμικό δίκαιο» το εφάρμοσαν όλοι οι μετέπειτα Πρόεδροι.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο «κρυφό» προνόμιο προβλέπει 2.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο ως επίδομα για τον φόρτο εργασίας που παρατηρείται μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Ποιος είναι ο φόρτος εργασίας; Ορισμένοι από τους περίπου 1.300 υπάλληλους της Βουλής καλούνται, μετά από αρκετές εβδομάδες διακοπών λόγω εκλογών, να καταγράψουν την νέα σύνθεση της Ολομέλειας! Για την συγκεκριμένη εργασία μοιράζονται 2.000 ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους!
Υπο αυτά τα δεδομένα, αντιπροσωπεία των υπαλλήλων της Βουλής επισκέφθηκαν τον κ. Πολύδωρα λίγες ημέρες μετά την εκλογή του και του ζήτησαν την καταβολή του επιδόματος. Συνολικά ζήτησαν 4.000 ευρώ για κάθε έναν για τις 2 εκλογικές αναμετρήσεις Μαϊου και Ιουνίου. Ο Πολύδωρας τους απάντησε ότι αυτό που μπορεί να κάνει είναι να τους δώσει το επίδομα κουρεμένο όμως κατά 75%. Πέραν όμως των υπαλλήλων της Βουλής οι οποίοι - όπως φαίνεται - εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα «χρυσά» προνόμια παρά τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην υπόλοιπη κοινωνία, και οι βουλευτές εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα προκλητικά τους προνόμια.
Ειδικότερα, συνολικά 23 βουλευτές έχουν αποποιηθεί – εως αυτή την στιγμή – το δικαίωμα χρήσης βουλευτικού αυτοκινήτου οι μισοί εκ των οποίων είναι νεοεκλεγέντες. Με τον τρόπο αυτό γίνεται αντιληπτό ότι οι νεοεισερχόμενοι βουλευτές, στην συντριπτική τους πλειοψηφία (σχεδόν 90%), αποφάσισαν να ακολουθήσουν πιστά τις κακές συνήθειες των «παλιών».
Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των «νέων» βουλευτών που δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να πάρουν βουλευτικό ΙΧ είναι οι η κυρία Φωτεινή Αραμπατζή(ΝΔ) και οι κ.κ. Ανδρέας Ψυχάρης και Βασίλης Κικίλιας της ΝΔ. Στους «παλιούς» που παραδοσιακά αρνούνται την παραλαβή κρατικού αυτοκινήτου περιλαμβάνονται οι κ.κ. Βύρων Πολύδωρας, Νικήτας Κακλαμάνης και Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πέραν αυτών, οι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» μετά από σχετική οδηγία του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου θα πάρουν μεν τα βουλευτικά ΙΧ, δεν θα τα κρατήσουν όμως για τους ίδιους. Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρατικά αυτοκίνητα θα δοθούν σε πολύτεκνες οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης θα «μεταβιβάσει» το δικαίωμα σε μονογονεϊκή οικογένεια 6 παιδιών. Πάντως, η συγκεκριμένη επιδίωξη φαίνεται πως θα προσκρούσει σε νομικά ζητήματα καθώς δεν είναι τόσο εύκολη η μεταβίβαση της χρήσης του αυτοκινήτου.
Να σημειωθεί ότι αύριο Πέμπτη θα γίνει στην Βουλή η κλήρωση των αυτοκινήτων στους βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι μετά από σχετική απόφαση του πρώην προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, οι βουλευτές Αττικής δικαιούνται ΙΧ έως 1.400 κυβικά εκατοστά και έως 750 ευρώ μηνιαίο μισθωμα και αυτοί της επαρχίας έως 1.800κ.ε. και 1.200 ευρώ αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: