Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα έκαναν πλακάκια για να σώσουν τους δικούς τους

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά από 3 μήνες προφυλάκισης ο Τσοχατζόπουλος αναρωτιέται: Όλοι αθώοι και μόνος ένοχος εγώ;Κατηγορούν τη Βίκυ χωρίς αποδείξεις λέει και ζητά ξανά την αποφυλάκισή της γιατί «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας για τη γυναίκα και το παιδί μου».
«Δε γίνεται όλοι να είναι αθώοι και μοναδικός ένοχος να είμαι εγώ που έφυγα το 2001 από το ΥΠΕΘΑ». Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μιλά για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες στη φυλακή ως κατηγορούμενος για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, διακίνηση «μαύρου χρήματος», δωροδοκία κ.α.
Και για άλλη μια φορά στρέφει τα βέλη του προς τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας πως συννενοήθηκαν για να γίνει εκείνος εξιλαστήριο θύμα των σκανδάλων με τα υποβρύχια και τους εξοπλισμούς. Θεωρεί στημένη πολιτική δίωξη και δεν αποδέχεται τις κατηγορίες για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα. Και μιλά για ηθική αυτουργία των ηγεσιών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που "τα έκαναν πλακάκια μεταξύ τους".
«Συννενοήθηκαν με σκοπό να απαλλάξουν όλους τους δικούς τους υπουργούς από τις ευθύνες των διαδικασιών που αφορούσαν την κατασκευή των υποβρυχίων. Βλέπετε να υπάρχει σήμερα το όνομα Μεϊμαράκης, Σπηλιωτόπουλος ή Παπαντωνίου που ήταν υπεύθυνοι από το 2001 μέχρι σήμερα και στην περίοδό τους πλήρωσαν για τα υποβρύχια 680 εκατ. ευρώ;», λέει ο πρώην υπουργός.
Παραδέχεται ότι μίζες δόθηκαν. Αλλά εκείνος δεν πήρε λεφτά. «Δόθηκαν μίζες 62 εκατ. ευρώ για τα υποβρύχια αλλά εγώ δεν πήρα ούτε ένα ευρώ» λέει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής. Και ζητά να κληθούν να καταθέσουν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, εκπρόσωποι των ΕΔ που συμμετείχαν στα Συμβούλια Άμυνας και στα Συμβούλια Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και όσοι υπηρετούσαν σε διπλωματικές υπηρεσίες ξένων χωρών και ενεπλάκησαν στις διαπραγματεύσεις. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
«Νομίζετε δε θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια;» ρωτάει και συνεχίζει λέγοντας πως είναι πολύ εύκολο να βρεθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και να κληθούν να καταθέσουν. Και ζητά από τη Δικαιοσύνη να τους ρωτήσει: «υπήρξε καμία παρανόμια; Μήπως εγώ κορόιδεψα ή παραπλάνησα κάποιον στις αποφάσεις που πήραμε; Ή οι αποφάσεις αυτές, επειδή ήταν ομόφωνες, σε τέσσερις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ για τέσσερα διαφορετικά θέματα των υποβρυχίων, είναι τελικά αδιαμφισβήτητες και επομένως κανείς δε μπορεί να έρθει τώρα να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των διαδικασιών για κανέναν, ούτε για δωροδοκία, ούτε για ξέπλυμα και φυσικά δε μπορεί εμένα να με καταστήσει υπεύθυνο δήθεν παράνομων αποφάσεων».
«Ζητώ να αφεθεί ελεύθερη η γυναίκα μου. Ξεπέρασαν κάθε όριο αυτοί που παράνομα τη συνέλαβαν και την κρατούν φυλακισμένη» λέει στην πρώτη του συνέντευξη μέσα από τη φυλακή, στο Έθνος της Κυριακής, και τονίζει πως η Βίκυ Σταμάτη συνελήφθη και κατηγορήθηκε χωρίς καμία απόδειξη, χωρίς κανένα στοιχείο απλά και μόνο γιατί είναι γυναίκα μου».
«Ζητώ να σταματήσει άμεσα η ανήθικη, εγκληματική και αδικαιολόγητη προφυλάκισή της. Φυσικά αυτό το αίτημα πρέπει να ισχύσει για όλους μας», συνεχίζει και λέει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας «και για το παιδί μου και για τη γυναίκα μου».
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει "αέρα κοπανιστό" το κατηγορητήριο και λέει ότι "εδώ οι κύριοι εισαγγελείς και ανακριτές απλοποίησαν τα πράγματα. Ακούν απο 'δω κι απο εκεί τι μίζες, δωροδοκίες και ποσά διατέθηκαν για την υπόθεση των υποβρυχίων. Έρχονται και λένε: «κ. Τσοχατζόπουλε, επειδή ήσασταν υπουργός, εσεις τα πήρατε αυτά, είναι όλα για εσάς».
Όσον αφορά στο "παλάτι" της Διονυσίου Αρεοπαγίτου λεει: «αυτό το σπίτι ερευνήθηκε από θεσμούς της Πολιτείας, το ΣΔΟΕ, τη Δικαιοσύνη, τις ελεγκτικές Επιτροπές της Βουλή, από την επιτροπή "πόθεν έσχθες". Απ' όλους προέκυψε απόλυτη νομιμότητα".
Τέλος θεωρεί πως τα ημερολόγιά του, που βρίσκονται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης, "δε μπορεί να είναι στοιχείο ενοχοποιητικό".
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=150361&catid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια: