Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Ο "Ναύτης του Αιγαίου" απαντά στον Π.Παναγιωτόπουλο για "τα συσσίτια" και τις καραβάνες

Σκέψεις της πλώρης
( Σχετικά με τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ κ. Π Παναγιωτόπουλου )




Μετά τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ κ. Π. Παναγιωτόπουλου για την στέγαση και σίτιση των ε.ε στρατιωτικών και των οικογενειών τους σε στρατόπεδα και το δελτίο τύπου της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων ( ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ ) μαθαίνω ότι υπήρξαν αντιδράσεις του κ. Π. Παναγιωτόπουλου (το όνομα σκέπτομαι ότι θα πρέπει να το επαναλαμβάνουμε για να μην ξεχνάμε όταν καλύπτετε πίσω από το ΥΕΘΑ ) το πάλε ποτέ και γνωστό ως κόκκινο Πάνο από τις τάχα φιλεργατικές του θέσεις ( αλήθεια που είναι αυτές τώρα ) , προς δημοσιογράφους, συνεργάτες του και πολιτικούς φίλους του .
Για να καταλάβουμε τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ και το δελτίο τύπου της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ θα πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν ότι:
Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ από την ίδρυση της έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι, οι Έλληνες ε.ε και ε.α στρατιωτικοί δεν διεκδικούν οποιαδήποτε ειδική μεταχείριση έναντι των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών αλά απλά αιτούν σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους και την ελάχιστη αναγνώριση των μοναδικών και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που διέπουν την εργασιακή και κοινωνική τους υπόσταση σαν αναπόσπαστο και ουσιαστικό δομικό στοιχείο του κοινωνικού μας ιστού .
Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ μαζί και με άλλους φορείς (ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ – ΣΑΣΜΥΝ – ΣΥΣΜΕΔ – ΚΕΘΑ ) έχει προχωρήσει σε σειρά ενεργειών διαμαρτυρόμενη για τις επιπτώσεις του P.S.I.
Οι οριζόντιες περικοπές στις αποδοχές των στρατιωτικών εν ενεργεία και αποστράτων ( όπως και των υπόλοιπων εργαζομένων ) σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες μειώσεις των μερισμάτων και την επιβολή νέων φόρων , εισφορών κλπ της τελευταίας διετίας έχουν μειώσει συνολικά μέχρι στιγμής το ονομαστικό επίπεδο των αποδοχών πάνω από το 60%.
Οι προγραμματισμένες νέες μειώσεις των μερισμάτων (συζητάτε κατά 25% έως 30%) και των μισθών (κατά 10% έως 12% σύμφωνα με τις προβλέψεις του μνημονίου) των στρατιωτικών θα μειώσουν ακόμα περισσότερο το ονομαστικό επίπεδο των αποδοχών τους και οι οποίες σε συνδυασμό με τις μειώσεις κοινωνικών παροχών (υγεία ,παιδεία , πρόνοια κ.α ) εδραιώνουν την πεποίθηση της κοινωνικής εξαθλίωσης τους δημιουργώντας ανησυχία ακόμα και για την επιβίωση τους .
Η εντός πολλών εισαγωγικών «νομιμοποιημένη» (για την οποία εκτιμώ ότι απαιτείται δικαστική διερεύνηση) κλοπή των εισφορών των στρατιωτικών από το κούρεμα τόσο των αποθεματικών των Μετοχικών Ταμείων και των ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων , όσο και των αποθεματικών των ειδικών λογαριασμών (σας θυμίζουν κάτι ?? και εάν όχι σε εσάς μήπως στο επί κυβερνήσεως Καραμανλή και νυν κ. ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών ?? ) που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τις εισφορές των στρατιωτικών (όπως ΝΙΝ , ΕΚΟΕΜΝ, Λογαριασμοί Πρόνοιας και Αλληλοβοήθειας κλπ ) που καταχρηστικά συμμετείχαν στο κοινό κεφάλαιο της ΤτΕ , σε συνδυασμό με την απουσία βούλησης και οιονδήποτε σχεδιασμού για ανάληψη ενεργειών άμεσης αναπλήρωσης , οδηγεί νομοτελειακά στην ολοκληρωτική κατάρρευση του προνοιακού μετοχικού συστήματος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων .
Η υλοποίηση του σχεδιασμού για μετατροπή ορισμένων στρατοπέδων , με την δημιουργία ορισμένων μικρών έργων υποδομής και την εγκατάσταση κοντέινερ , σε χώρους «φιλοξενίας» παράνομών μεταναστών (εδώ ας μου επιτραπεί η χρήση του μη ορθού όρου λαθρομεταναστών ) έχει προχωρήσει αρκετά.
Έχουν δημιουργηθεί μία πληθώρα κοινωνικών παντοπωλείων και κοινωνικών συσσιτίων για την παροχή προνοιακής βοήθειας στους νεόπτωχους Έλληνες.
Έχουν μειωθεί σε εκπληκτικό βαθμό οι κοινωνικές παροχές ( Νοσοκομειακή και Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , παιδεία κλπ ) και έχει αυξηθεί δυσανάλογα η ίδια συμμετοχή για την περίθαλψη.
Ο κ. Π Παναγιωτόπουλος έχει εκφράσει δημόσια την ευαισθησία του για τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι οριζόντιες περικοπές των αποδοχών των εν ενεργεία στρατιωτικών, και την βούληση του ( ως κόκκινος Πάνος ) να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά με την παροχή κοινωνικών παροχών υπό την μορφή στέγασης και σίτισης των οικογενειών τους και όχι βεβαίως με την ανάληψη πρωτοβουλιών για την άμεση αναπλήρωση των αποθεματικών των ταμείων από τις συνέπειες του παράνομου κουρέματος λόγο P.S.I (εν αντιθέσει με τα αποθεματικά των ιδιωτικών τραπεζών) και την μη περαιτέρω προγραμματισμένη μείωση των αποδοχών τους .
Έτσι πρακτικά ο κ. Π Παναγιωτόπουλος με την πρόταση του αυτή
Εξασφαλίζει στέγη και τροφή με τα συσσίτια απορίας για τις οικογένειες των εν ενεργεία στρατιωτικών γυρνώντας το χρόνο πολλές δεκαετίες πίσω όταν τα στελέχη των ΕΔ σιτιζόταν με την καραβάνα στα στρατόπεδα.
Επιτυγχάνει την απόσβεση μέρους των δαπανών για την κατασκευή των χώρων φιλοξενίας των λαθρομεταναστών με την φιλοξενία εκεί των λαθροβιούντων εν ενεργεία στρατιωτικών και των οικογενειών τους.
Προστατεύει τους νεόπτωχους στρατιωτικούς από την βάσανο της αναμονής στην σειρά των κοινωνικών παντοπωλείων και των κοινωνικών συσσιτίων.
Δείχνει τον τρόπο με τον οποίον κανείς εκδηλώνει τον σεβασμό του στη αξιοπρέπεια των στρατιωτικών και αναγνωρίζει τα μοναδικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διέπουν την εργασιακή και κοινωνική τους υπόσταση.
Εξασφαλίζει την αύξηση της μαχητικής ικανότητας των ΕΔ γιατί με ευχαριστημένους τους στρατιωτικούς επιτυγχάνει το λεχθέν από τον ίδιο «καλά τα κανόνια αλλά εάν δεν είναι ευχαριστημένοι οι άνθρωποι που τα κινούν δεν υπάρχει αποτέλεσμα»
Πέρα των παραπάνω ο κ. ΥΕΘΑ θα πρέπει να μην διαμαρτύρεται για την ύπαρξη στο δελτίο τύπου της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ της πρότασης για την πρόβλεψη διάνοιξης τάφων για τους εν αποστρατεία στρατιωτικούς γιατί , αφενός η υποβάθμιση της Νοσοκομειακής και Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγο και του αυξημένου κόστους της ίδιας συμμετοχής σε συνδυασμό με την τεράστια μείωση των αποδοχών τους και αφετέρου η σχεδόν κατά 70% μείωση των αποθεματικών των ταμείων λόγο του κουρέματος των αποθεματικών (μεταξύ των οποίων και ο λογαριασμός για τα τελευταία έξοδα ) οδηγούν στην πρόταση αυτή ( Αλήθεια οι κ. Υφυπουργοί που προέρχονται από τον χώρο των αποστράτων δεν ένοιωσαν την ανάγκη να σας ενημερώσουν ?? ).
Τέλος κ. Παναγιωτόπουλε , το 2012 δεν είναι 1994 , το ΥΠΕΘΑ δεν είναι ΑΝΤ-1 , εσείς είσαστε Υπουργός και όχι δημοσιογράφος / παρουσιαστής της εκπομπής προφίλ και τα στελέχη των ΕΔ δεν είναι καλεσμένοι σας όπως ο κ. Λεβέντης στον οποίον δημιουργήσατε το θέμα με τις πίτσες . Το ΥΠΕΘΑ απαιτεί σύνεση και σοβαρότητα.
Θα παρακαλούσα λίγο μεγαλύτερο σεβασμό και προσοχή στο μέλλον .
Ο Ναύτης
Ενεργός πολίτης
http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: