Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Κάθε σύλληψη για χρέη και ένα δράμα

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι συλλήψεις σε όλη τη χώρα για οφειλές προς το Δημόσιο. Σήμερα - Τρίτη σημειώθηκε μπαράζ συλλήψεων οφειλετών από την Ελληνική Αστυνομία. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι οφειλές ξεπερνούν ή πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Την «αυλαία» των συλλήψεων σήμερα άνοιξε μία 40χρονη στην Αθήνα, της οποίας το χρέος προς το Δημόσιο αγγίζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ (2.994.599). Μάλιστα για την σύλληψή της συνεργάστηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με το Β' Τ.Α. Περιστερίου.
Επίσης στην Παλλήνη συνελήφθη ένας 47χρονος για χρέη ύψους 259.106 ευρώ, δίχως να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες από την αστυνομία.
Η Θεσσαλονίκη είχε την τιμητική της την Τρίτη μιας και συνολικά το χρέος των δύο συλληφθέντων φτάνει τα 29 εκατομμύρια ευρώ περίπου.
Πάνω από… 28 εκατομμύρια ευρώ χρωστούσε στο ελληνικό κράτος ένας 66χρονος διευθύνων σύμβουλος εταιρείας εμπορίας φωτογραφικού υλικού! Βέβαια αυτό το ποσό δεν το «έχτισε» από τη μία μέρα στην άλλη αλλά σε διάστημα εννέα χρόνων περίπου. Συγκεκριμένα αφορά το χρονικό διάστημα από τις 14 Οκτωβρίου 2003 έως σήμερα.
Το χρέος του, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ανέρχεται στα 28.160.893. Ο 66χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών για λαθρεμπορία, φορολογικές παραβάσεις και παραβίαση σφραγίδων της Αρχής, ενώ θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Λίγο αργότερα, πάλι στη Θεσσαλονίκη, η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε μια 47χρονη ιδιοκτήτρια ατομικής επιχείρησης εμπορίας επίπλων για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 403.210, κατ΄εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα αφορά το χρονικό διάστημα από 30-05-2008 έως 28-02-2011, ενώ οι κατηγορίες που βαρύνουν την 47χρονη αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο», σε συνδυασμό με άρθρο 98 Π.Κ. «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση».
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Το πρωί, ενώ πήγε να πάρει την σύνταξή του ένας 64χρονος πρώην αυτοκινητιστής στην Λιβαδειά Βοιωτίας, οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες για τα χρέη του στο Δημόσιο, ύψους 815.179 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Ακόμα μία ιστορία έρχεται να προστεθεί, αυτή τη φορά στην Πάτρα. Συγκεκριμένα συνελήφθη μια 39χρονη επιχειρηματίας για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 104.830 ευρώ.
Η γυναίκα δραστηριοποιούνταν στο χώρο της πώλησης μηχανών για σκάφη και οι κατηγορίες που την βαραίνουν αφορούν στις διατάξεις του νόμου περί «καταπολέμησης της φοροδιαφυγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: