Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Δείτε την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα όπως δεν τα έχετε δει ποτέ! [πανοραμικές εικόνες]

Μια εντυπωσιακή εφαρμογή πανοραμικών φωτογραφιών της Ακρόπολης για την εικονική περιήγηση μέσω υπολογιστή στο μνημείο, έχει δημιουργήσει η Υπηρεσία Συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης, και το αποτέλεσμα κόβει κυριολεκτικά την ανάσα.
Στην εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με οποιονδήποτε υπολογιστή στη διεύθυνση http://acropolis-virtualtour.gr προβάλλονται για πρώτη φορά υπερυψηλής ανάλυσης πανοραμικές φωτογραφίες της Ακρόπολης, του Παρθενώνα, των Προπυλαίων και των άλλων μνημείων κανοντας χρήσης τεχνολογιών αιχμής. Ειδικά οι προσόψεις της Ακρόπολης απεικονίζονται με εικόνες ανάλυση Gigapixel!
Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να περιηγείται στην Ακρόπολη, να διαβάζει περισσότερες πληροφορίες για κάθε μνημείο, στα Αγγλικά και στα Ελληνικά, και το κυριότερο να κάνει ζουμ σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να δει μέχρι και τις μικρότερες ρωγμές στα μάρμαρα της Ζωφόρου.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης, που όποιος την χρησιμοποιήσει δεν μπορεί παρά να σκεφτεί πως αξίζει όσα χρήματα κι αν δόθηκαν για την υλοποίησή της. Κι αυτό γιατί ανοίγει την πρόσβαση στην Ακρόπολη σε όλο το Διαδίκτυο και αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες αλλά και επιστήμονες που δεν θα μπορούσαν να παρατηρήσουν με τέτοια λεπτομέρεια την αρχαία κληρονομιά.
Συγχαρητήρια στην orbitlab, την ομάδα που ανέλαβε και υλοποίησε αυτό το εξαιρετικό εργαλείο-διαφήμιση για τον ελληνικό πολιτισμό.








.

Δεν υπάρχουν σχόλια: