Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Η ΔΕΗ αρχίζει να στέλνει το χαράτσι για το 2012 που θα κόψει η κυβέρνηση το 2013

Η ΔΕΗ θα ταχυδρομήσει και εφέτος το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012 το οποίο θα πληρωθεί σε πέντε ή έξι διμηνιαίες δόσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες το χαράτσι θα αποσταλεί από τη ΔΕΗ αλλά πιθανότατα η πληρωμή του αποσυνδέεται από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.
Δηλαδή στον ίδιο φάκελο που θα λαμβάνει κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου θα υπάρχει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και ξεχωριστά το εκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή του τέλους ακινήτων.
Η ΔΕΗ πριν τις εκλογές ατύπως συμφώνησε να «παγώσει» μέχρι νεωτέρας η διαδικασία είσπραξης του τέλους και πλέον το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να δώσει την εντολή στην επιχείρηση για την αποστολή των εκκαθαριστικών .
Με την αύξηση του αριθμού των δόσεων, τα έσοδα από τις πρώτες τέσσερις δόσεις, τα οποία εκτιμάται ότι θα υπερβούν το 1,5 δισ. ευρώ, υπολογίζεται ότι θα έχουν εισπραχθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013, οπότε θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό του 2012, ενώ τα έσοδα από την 5η και την 6η δόση, εκτιμώμενου ύψους 600-700 εκατ. ευρώ, θα εισπραχθούν μετά τον Φεβρουάριο του 2013 και θα ενταχθούν αναγκαστικά στον προϋπολογισμό του έτους αυτού.
Οι φορολογούμενοι που θα κληθούν να πληρώσουν το τέλος . για το έτος 2012 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης εξόφλησής του δεν θα απειλούνται πλέον με διακοπή της ηλεκτροδότησης, καθώς το μέτρο αυτό, το οποίο κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καταργήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: