Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

O Χοντροβαγγέλας - αληθινή ιστορία

Πολύ πρόσφατα, είδα την ταινία "Πρώτη φορά νονός", μια ταινία που γυρίστηκε ξεκάθαρα, για να ωραιοποιήσει το ότι εδώ και 40+ χρόνια ο Γιώργος δεν έμαθε ελληνικά, οπότε σκέφτηκα, ας δικαιολογήσουμε και το ότι ο Βαγγέλης είναι μαλάκας.
Ο Βαγγέλης λοιπόν, ήταν ένα έξυπνο και ευγενικό παιδί. Πολύ καλός μαθητής και χειριστής της ελληνικής γλώσσας. Είχε όμως ένα ελάττωμα. Ήταν χοντρός και μάλιστα σε μια εποχή που μπορούσε να χαρακτηριστεί προκλητικό. Έτσι, τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο, του κόλλησαν το παρατσούκλι, "χοντροβαγγέλας".
Όλοι γελούσαν μαζί του, τα αγόρια δεν παίζανε μαζί του ποδόσφαιρο, τα κορίτσια τον σιχαίνονταν και για κακή του τύχη, η στεναχώρια που σε άλλους κόβει την όρεξη, στη δική του περίπτωση, την άνοιγε. Poor Kid.
-Χοντροβαγγέλα δε σε θέλουμε στην ομάδα μας, πήγαινε να παίξεις μόνος σου
-Κυρία, δε θέλω να καθίσω μαζί του
-Ε παιδιά, ο χοντροβαγγέλας έφαγε όλα τα σάντουιτς του κόσμου γι' αυτό είναι έτσι.
Όσο τα χρόνια περνούσαν, τόσο η καζούρα δε σταματούσε και τόσο φούντωνε το μίσος του χοντροβαγγέλα. Έγινε πιο σκληρός, πιο εγωιστής και αρκετά εσωστρεφής. Μιλούσε ελάχιστα με οποιονδήποτε, ακόμα και με τους γονείς του και τον ελεύθερο χρόνου του διάβαζε βιβλία και έγραφε. Όταν πήγαινε να μιλήσει του έλεγαν: "εσένα ποιος σε ρώτησε, χοντρέ"; γεγονός που εξηγεί το λόγο που σήμερα, αρέσκεται σε δηλώσεις που ξεκινούν με το "εγώ". Είναι η κλασσική περίπτωση του ανθρώπου, που επειδή δεν έχει την εμφάνιση, επενδύει στο μυαλό και αν η τύχη είναι με το μέρος του, θα πετύχει.
Υπάρχουν κάποια κομβικά σημεία στις ζωές όλων μας, που καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις που θα καθορίσουν ακόμα και δεκαετίες. Στην περίπτωση του χοντροβαγγέλα, η απόφαση είχε να κάνει με το good και το evil. Υπήρχε 50% πιθανότητα, η άσχημη εμπειρία του χοντροβαγγέλα στο παρελθόν, να τον έκανε αλτρουιστή και φιλεύσπλαχνο και 50% να τον κάνει μαλάκα.
Μαλάκες υπάρχουν πολλοί, αλλά κανείς το πρωί που σηκώνεται και πηγαίνει στο μπάνιο, δεν κοιτάζει τον καθρέπτη και λέει "είμαι μαλάκας". Ο "μαλάκας" θα βγει 1.000.000 λόγους για να δικαιολογήσει τις πράξεις του και μπορεί και 1.000.000 άνθρωποι, να σηκωθούν μια Κυριακή με ένα χαρτί στο χέρι και να του πούνε "δεν είσαι εσύ μαλάκας, εμείς είμαστε".
http://www.ramnousia.com/2012/07/o.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: