Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ποιούς εννοείς κύριε Ακη;Ονομα δεν έχουν οι ύποτποι για τις μίζες των Δις;

Δείγμα «παράνομης κρατικής αυθαιρεσίας σε βάρος αθώων πολιτών» χαρακτηρίζει ο Ακης Τσοχατζόπουλος την προσωρινή κράτηση της συζύγου του και της κόρης του, ενώ ζητεί παράλληλα την κλήση σε κατάθεση, όλων των προσώπων που σχετίζονται με τις επίμαχες προμήθειες όπλων του υπουργείου Αμυνας.
Σε δήλωσή του συγκεκριμένα, σχολιάζοντας το νέο νόμο για υποθέσεις διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, που εφαρμόστηκε και στη δική του υπόθεση, ο πρώην υπουργός ζητεί να κληθούν ενώπιον του ανακριτή «όλα τα μέλη των θεσμικών οργάνων πολιτικής του κράτους, των Ενόπλων Δυνάμεων, των κυβερνήσεων από το 2000 μέχρι σήμερα, καθώς και όποια άλλα πρόσωπα, ιδιωτικών ή κρατικών φορέων, που έχουν σχέση και παρέμβαση με τη συγκεκριμένη υπόθεση».
Τονίζει ακόμη ότι οι δυνατότητες που παρέχει ο νόμος στους δικαστές, τούς καθιστά υπεύθυνους για το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, την αρχή της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητας. «Με αυτές τις παρατηρήσεις, εμείς στηρίζουμε το νόμο αυτό και πέραν των όποιων αστοχιών διαθέτει. Ζητούμε την άμεση εφαρμογή του και την τήρηση των νέων χρονικών ορίων που προβλέπει», αναφέρει.
Παράλληλα, ο κ. Τσοχατζόπουλος επαναλαμβάνει ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες που τον βαρύνουν, ενώ χαρακτηρίζει τους συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση «αθώους πολίτες που είχαν την ατυχία να με γνωρίσουν». Επανέρχεται μάλιστα στο θέμα της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη, ζητώντας την άρση της προφυλάκισής της. «Αφού συνειδητοποιήσει η Δικαιοσύνη, ότι σήμερα πλέον πολλοί την κατηγορούν σχετικά με το έργο της τους τελευταίους μήνες για υπερβολική, ανεξήγητη και παράλογη αυστηρότητα στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, όπως επίσης για δυστοκία στη λογική αντιμετώπιση των προβλημάτων της, ζητώ να σταματήσει σήμερα, άμεσα, η ανήθικη, εγκληματική και αδικαιολόγητη περαιτέρω προφυλάκισή της συζύγου μου, που διαρκεί ήδη τρεις μήνες» αναφέρει ο πρώην υπουργός.
Υποστηρίζει ακόμη ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης έδειξε ότι «πρόκειται για μια περίπτωση απόλυτα αθώου πολίτη και μητέρας ανήλικου παιδιού, που δεν τη βαρύνει τίποτα», αφού όπως σημειώνει, «εις βάρος της δεν υπάρχουν ούτε ενδείξεις, ούτε αποδείξεις».
Επισημαίνει τέλος ότι σε περίπτωση που οι αρμόδιοι δικαστές δεν άρουν την κράτηση της κ. Σταμάτη, «είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε ότι η στάση τους αποτελεί υποκριτική στρέβλωση της αλήθειας και προσφορά στο κλίμα μισαλλοδοξίας, έχθρας και ψεύδους, που εδώ και μήνες πολλές πλευρές κατασκευάζουν εναντίον εμού και της συζύγου μου».
Ελεύθερος χωρίς όρους ο Σπύρος Χατζηνικολάου
Στο μεταξύ, ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή της υπόθεσης νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο Κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου.
Ο δικηγόρος εμπλέκεται στις δραστηριότητες της εταιρείας Torcaso της οποίας δικαιούχος ήταν ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας και πραγματικός ιδιοκτήτης, κατά το κατηγορητήριο, ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
Την ίδια ώρα, με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών διατάσσει την αποδέσμευση δύο τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού καθώς αφορούν την καταβολή συντάξεων.
naftemporiki.gr
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: