Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Π. Παναγιωτόπουλος: Δεν αντέχουν άλλες περικοπές οι στρατιωτικοί

Στην ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ένστολοι των ενόπλων δυνάμεων λόγω των μισθολογικών περικοπών στάθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, στη συνάντηση που είχε, νωρίτερα το μεσημέρι, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Μάλιστα, εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των αποδοχών όσων υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια, μεταξύ αυτών και των στρατιωτικών, κατόπιν σχετικής απαίτησης της τρόικας. «Μεγάλη μου ανησυχία», σημείωσε ο υπουργός, «είναι μήπως υπάρξει κι άλλη περικοπή, αυτή δηλαδή που έχει καταγραφεί από 10% έως 12%. Σας διαβεβαιώ ότι ο κόσμος που υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις, δεν μπορεί να υποστεί άλλη μια τέτοια οδυνηρή περικοπή. Οι οικογένειές τους έχουν πρόβλημα. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα, και τους αξίζει δημόσιος έπαινος». Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι το θέμα αφορά την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να μην υποσκαφθεί η ψυχολογία των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: