Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Ποιοι μιλάνε για μειώσεις.Αμοιβές από «χρυσάφι» για Ντράγκι-Μέρκελ-Μπαρόζο

Η γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag» στη σημερινή της έκδοση αποκαλύπτει τους ετήσιους μισθούς των επικεφαλής της Ευρωζώνης , με την πλέον ακριβοπληρωμένη θέση αυτή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η αμοιβή του οποίου φτάνει στις 370.000 ευρώ!
Με μικτό ετήσιο μισθό άνω των 324.000 ευρώ θα αμείβεται ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ESM, ο οποίος θα είναι υψηλότερος και από αυτόν της Γερμανίδας Καγκελαρίου, η οποία «περιορίζεται» σε 190.000 ευρώ ή 290.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων και της βουλευτικής αποζημίωσης.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Γενικός Διευθυντής του ESM θα λαμβάνει επιπλέον επιδόματα και μπόνους και θα βρίσκεται σε αντιστοιχία με τον μισθό του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος λαμβάνει περί τις 304.000 ως βασικό μισθό. Η καλύτερα αμειβόμενη ευρωπαϊκή θέση παραμένει αυτή του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τον Μάριο Ντράγκι να εισπράττει άνω των 370.000 (μικτά) ετησίως.
Καλά αμειβόμενες όμως θα είναι και οι υπόλοιπες θέσεις στον ESM. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, οι μισθοί για τα ανώτερα στελέχη θα κυμαίνονται από 64.000 ως 107.000 ετησίως, ενώ το διοικητικό προσωπικό και οι μαθητευόμενοι θα λαμβάνουν από 22.000 ως 72.000. Ως το τέλος του έτους, ο μηχανισμός θα πρέπει να απασχολεί περίπου 75 άτομα, στην έδρα του, το Λουξεμβούργο.
Το όνομα του επικεφαλής του ESM δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, επικρατέστερος ωστόσο θεωρείται ο Γερμανός Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής ως τώρα του προσωρινού μηχανισμού EFSF.

Δεν υπάρχουν σχόλια: