Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

H νέα "φανέλα" του ΠΑΣΟΚ

«Δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν τίποτα. Αναφέρομαι στη βάση της Παράταξης και στον Ελληνικό λαό. Το μικρό ανθεκτικό ΠΑΣΟΚ είναι η μαγιά με την οποία συνεχίζουμε». Με αυτές τις φράσεις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε τις βάσεις για το νέο ξεκίνημα του κόμματος στην νέα εποχή της ηγεσίας του.
Ο κ. Βενιζέλος με εξομολογητική διάθεση εξήγησε πως αισθάνεται την ευθύνη που του αναλογεί αναλαμβάνοντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ότι όποτε θα αισθανθεί ότι αποτελεί βάρος για την παράταξη θα αποσυρθεί. Επίσης τόνισε πως όταν διαπιστώσει πως άλλοι είναι βάρος δεν θα διστάσει να τους απομακρύνει.
Όπως εξηγούσαν αργότερα συνεργάτες του ο κ. Βενιζέλος με αυτόν τον τρόπο ζήτησε να του επιτραπεί «να κάνει τη δουλειά για την οποία τον εξέλεξαν 250000 συμπολίτες του».
Οι υπόλοιποι άξονες που κινήθηκε ο κ. Βενιζέλος ήταν οι παρακάτω:
- Η κεντροαριστερά τελείωσε, ζήτω η Σοσιαλδημοκρατία. Σε αυτό το πλαίσιο ζητήθηκε ισότιμη συνεργασία με ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους σε αντιστοιχία των ιταλικών κομμάτων.
- Διατηρούνται σύμβολα και ονόματα και ο στόχος πλέον είναι να επανέλθει το αρχικό τους περιεχόμενο. Μετά από αρκετό καιρό προβληματισμού και μετά τις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις τελικά αποφασίστηκε να παραμείνει ο πράσινος ήλιος ως βασικό σύμβολο του κόμματος και να μην υπάρξει μετατροπή στο όνομα.
- Να το περιχαρακώσει έναντι εξωτερικών παρεμβάσεων και εσωτεικών παρεμβάσεων. Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Βενιζέλος στην εναρκτήρια ομιλία του στην Εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος έστειλε για μια ακόμη φορά μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος λέγοντας πως «αυτοί που βλάπτουν την παράταξη την έβλαψαν και στα χρόνια της εξουσίας, την έβλαψαν και προεκλογικά. Δεν θα την βλάψουν και τώρα. Φτάνει».
- Το όραμα του κ. Βενιζέλου για τη χώρα ξεπερνάει τη γκρίζα ζώνη των μνημονίων.
- Στόχος η Ελλάδα να παραμείνει ευρωπαϊκή χώρα.


 Στην Εθνική συνδιάσκεψη παρέστησαν οι κκ Πάγκαλος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης για τους οποίους υπήρχε έντονη φημολογία ότι δεν θα παραστούν. Μέχρι την έναρξη της ομιλίας του κ. Βενιζέλου επίσης δεν είχαν εμφανιστεί οι κκ Βάσω Παπανδρέου, Χρήστος Παπουτσής και Ηλίας Μόσιαλος.
Σήμερα παρουσιάστηκε και η νέα "εμφάνιση" του Κινήματος, μια φανέλα σε βαθύ πράσινο χρώμα και την ένδειξη "ΠΑΣΟΚ- Ανασύσταση".
Η ιστοσελίδα anasistasipasok.gr μέσω της οποίας θα γίνουν οι εγγραφές αλλά και η αυτοοργάνωση των μελών.
Ένα τηλεφωνικό νούμερο χωρίς χρέωση ακόμη και από κινητό, για πληροφορίες και εγγραφές και
Ένας πενταψήφιος για αποστολή sms.

Δεν υπάρχουν σχόλια: