Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Στην ανεργία πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψάχνουν δουλειά!

Σε αναζήτηση εργασίας βρίσκονται αρκετοί πρώην εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου μια και δεν καταλαμβάνουν πλέον κάποια θέση στα έδρανα. Σε αυτή τη θέση δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι πρώην υπουργοί ή βουλευτές είναι καθηγητές μια και επέστρεψαν στις έδρες τους. Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετά άλλα παραδείγματα. Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, οι Θεόδωρος Πάγκαλος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελος Αντώναρος, Άννα Διαμαντοπούλου, Δημήτρης Ρέππας, αλλά και η Κατερίνα Μπατζελή ψάχνουν για δουλειά.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι τρεις πρώτοι έχουν επιλέξει το δρόμο της συγγραφής με τον πρώην αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να δημιουργεί το «Μαζί τα φάγαμε» ζητώντας μάλιστα από τον κόσμο να συνεισφέρει με δικές του παραστάσεις στη συγγραφή. Ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας δηλώνει στην εφημερίδα: «Δεν έχω την πολυτέλεια να είμαι αργόσχολος ή αργόμισθος. Δεν είχα καμία θέση στο Δημόσιο για να επανέλθω, γι' αυτό άρχισα να γράφω βιβλίο για τη διετία που ήμουν υπουργός». Ταυτόχρονα, προσθέτει: «προσπαθώ να βρω εργασία ως σύμβουλος ή να μετέχω σε think tank στο εξωτερικό».
Ο κ. Αντώναρος βάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχυ συγγράφοντας παράλληλα δύο βιβλία, ενώ φαίνεται να μην έχει άγχος για να βρει δουλειά, μια και όπως λέει: «πολιτικοί δεν είναι μόνο οι βουλευτές». Την ίδια ώρα, συνεργάτες της Άννας Διαμαντοπούλου διαψεύδουν ότι προτίθεται να εγκατασταθεί στο εξωτερικό και βεβαιώνουν ότι «ούτε ένας μήνας δεν πέρασε για να ψάξει για εργασία, τώρα συλλογίζεται σκέφτεται, παρακολουθεί τα πράγματα, το έχει ανάγκη».
Τις διαδικασίες ανασύνταξης του ΠΑΣΟΚ αναμένει και ο Δημήτρης Ρέππας ο οποίος όπως δηλώνει στο «Βήμα» δεν του είναι καθόλου εύκολο να επιστρέψει στον τροχό ως πρώην οδοντίατρος. «Έχω εξηνταρίσει, έχω αποκοπεί από την οδοντιατρική, πάω τώρα να πάρω σύνταξη» λέει για να τονίσει όμως ότι παραμένει φανατικά στην πολιτική: «Αναμένω τις διαδικασίες ανασύνταξης στο κόμμα για να εμπλακώ και πάλι, για να υπερασπιστούμε τις προοπτικές αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ».
Στους πρώην υπουργούς που έχουν ήδη αποστείλει βιογραφικά συμπεριλαμβάνεται και η Κατερίνα Μπατζελή αναζητώντας κάποια θέση συμβούλου στον ιδιωτικό χώρο.«Εάν όμως ο κ. Σαμαράς μου προτείνει μία θέση στο πλαίσιο της τρικομματικής κυβέρνησης θα πάω χωρίς να ρωτήσω κανέναν...», δηλώνει η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: