Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Κουβέλης: "Αποφασιστικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση οι αποφάσεις του Eurogroup"


Οι αποφάσεις του Eurogroup αποτελούν αποφασιστικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση» και «δημιουργούν μια βάση επανεκκίνησης», τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε άρθρο δήλωσή του στην εφημερίδα "Τα Νέα- Σαββατοκύριακο".
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, εκτιμά ότι «η συνέχιση της χρηματοδότησης, η ένταξη του χρέους σε φάση σημαντικής μείωσης και η σαφής πολιτική δέσμευση για παραμονή της χώρας στο ευρώ, δημιουργούν προϋποθέσεις σταθεροποίησης και ανάκαμψης».
Ο κ. Κουβέλης επισημαίνει πως «η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι η παραμονή της χώρας στο ευρώ προϋποθέτει μια πολιτική μεταρρυθμίσεων στο κράτος και στην οικονομία και ταυτόχρονα αναδιαπραγμάτευσης και σταδιακής απαγκίστρωσης από τους επαχθείς όρους του Μνημονίου που θα συναρτάται με τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης. Σε όλη αυτή την πορεία χρειάζεται στη χώρα κυβερνητική σταθερότητα και επιδίωξη των μέγιστων δυνατών συγκλίσεων», τονίζει.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αναφέρεται σε έξι κύριες παρεμβάσεις για τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη:
- Ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα με κινητικότητα και μετατάξεις.
- Υλοποίηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και παροχή ρευστότητας στην αγορά, σε συνδυασμό με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
- Δημιουργία ασπίδας κοινωνικής προστασίας που θα στηρίξει πολίτες οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
- Δημιουργία θέσεων κατάρτισης, μαθητείας και απασχόλησης.
- Υποστήριξη του οικογενειακού προϋπολογισμού με διακανονισμούς των φορολογικών υποχρεώσεων, ουσιαστική ελάφρυνση των δανειακών βαρών, αντιμετώπιση της ακρίβειας στην πράξη.
- Καθιέρωση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, με δικαιοσύνη, με αναδιανεμητικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: