Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Γκάλοπ ALCO: Το 71% των Ελλήνων πιστεύει ότι η Ελλάδα κινείται σε λάθος κατεύθυνση

Κλίμα διάχυτης απογοήτευσης και απαισιοδοξίας καταγράφεται στην έρευνα της ALCO για τη ΝΕΤ.Είναι χαρακτηριστικό ότι το 71% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 18% σε σωστή, ενώ το 63% δεν είναι ικανοποιημένο από την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα.
Σε ό,τι αφορά τον δείκτη αισιοδοξίας, το 68% των ερωτηθέντων, εκτιμά ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Το ίδιο ισχύει και για τον δείκτη προσωπικής αισιοδοξίας, καθλως μόλις το 16% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα πάνε τα πράγματα καλύτερα για τους ίδιους.
Έκδηλη είναι η απογοήτευση και στον δείκτη προσδοκίας/απογοήτευσης ( τα ποσοστά σε μονάδες ).
Επίσης τα συναισθήματα των ερωτηθέντων είναι κατά βάση αρνητικά, όμως για πρώτη φορά υπάρχει τάση για θετικά συναισθήματα.
Η αξιοπρέπεια και η αλληλεγγύη θεωρήθηκαν από τους πολίτες οι κυρίαρχες αξίες, ενώ ακολουθεί, η δικαιοσύνη και η πατρίδα.
Τέλος στο ''βαρόμετρο '' σε σχέση με τους θεσμούς, υπάρχει μία καθολική εμπιστοσύνη στο θεσμό της Οικογένειας, ενώ θετικό πρόσημο εμφανίζει και η Εκκλησία.
Εδώ σταματούν και οι θετικές κρίσεις για τους θεσμούς, καθώς στη συνέχεια διαφαίνεται η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, της Βουλής, του Συνδικαλισμού, των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: