Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Τσουνάμι πρωτοφανούς αλληλεγγύης σαρώνει όλη την Ελλάδα


Την ώρα που η επίσημη οικονομία κλυδωνίζεται, ανθίζει στην Ελλάδα μια πρωτοφανούς κλίμακας παράλληλη οικονομία, στηριγμένη στην ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και την αναζήτηση εναλλακτικών κοινωνικών σχέσεων.
Από την Κοζάνη ως τα Χανιά εκατοντάδες άνθρωποι αναπτύσσουν την οικονομία της αλληλεγγύης και δημιουργούν δίκτυα κοινωνικής προστασίας για να καταπολεμήσουν την κρίση αλλά και για να ξαναβρούν τις χαμένες αξίες της κοινωνίας μας.
Η Ελλάδα κινητοποιείται πρωτοφανώς
Τα παραδείγματα είναι αναρίθμητα σε όλη την Ελλάδα και καταδεικνύουν το μέγεθος της κινητοποίησης των Ελλήνων πολιτών που ευαισθητοποιούνται απέναντι στη φτώχεια και δραστηριοποιούνται εθελοντικά σε πρωτοφανή κλίμακα για τα ελληνικά χρονικά.
Θέατρο δωρεά για Αμεα
Όταν κάποιος δεν μπορεί να πάει θέατρο, τότε το θέατρο πάει σε αυτόν. Το Κρατικό Θεάτρο Βορείου Ελλάδος επισκέπτεται ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, φέρνοντας σπίτι τους τη θεατρική δράση. Στο μεταξύ κάνει πρεμιέρα το Κοινωνικό Θεατροπωλείο, όπου οι θεατές καλούνται αντί εισιτηρίου να φέρουν τρόφιμα για τους έχοντες ανάγκη.
Ανταλλαγή προϊόντων στο Βόλο
Στον Βόλο, τα μέλη του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης «καταργούν» το ευρώ ανταλλάσσοντας μεταξύ τους προϊόντα με ένα εναλλακτικό νόμισμα, το ΤΕΜ, ενώ πανεπιστημιακοί από όλη τη χώρα παραδίδουν δωρεάν μαθήματα στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο της πόλης. Την ίδια στιγμή ο Οβολός, ένα παρόμοιο ιδεατό νόμισμα ταξιδεύει από την Πάτρα στην Αθήνα και από την Αθήνα σε ολόκληρη τη χώρα.
Ιατρείο στο Ρέθυμνο
Στο Ρέθυμνο μια ομάδα γιατρών ξεκινούν πριν από 3 χρόνια ένα εθελοντικό ιατρείο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κυρίως σε μετανάστες. Σήμερα περιθάλπουν τους Έλληνες που έχουν μείνει άνεργοι και κατ'επέκταση ανασφάλιστοι. Τη σκυτάλη παίρνουν οι καθηγητές της πόλης, οι οποίοι όταν το επίσημο κράτος καταργεί τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, εκείνοι παραδίδουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα στους μαθητές τους.
Αθήνα, Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων
Ανθρωποι άστεγοι, άνεργοι, άποροι προσέρχονται στο ΚΥΑΔΑ με την ελπίδα να δεχτούν κάποια στήριξη μέσω των προσφερόμενων υπηρεσιών του Κέντρου. Οι δύο Ξενώνες φιλοξενίας στεγάζουν περίπου 100 άτομα, τα οποία εντάσσονται στους ξενώνες ανάλογα με ηλικιακά κριτήρια και εφόσον προσκομίσουν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Η διαμονή των φιλοξενούμενων μπορεί να διαρκέσει έως έξι μήνες ή και περισσότερο ενώ στον έναν από τους δύο ξενώνες, το «Ξενοδοχείο των φτωχών», που προσφέρει στέγαση σε άτομα άνω των 65 χρόνων η διαμονή είναι μόνιμης διάρκειας. Τα συσσίτια, πραγματοποιούνται στο χώρο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. δύο φορές ημερησίως, 12:00 – 13:00μμ και 17:00-18:00 αντίστοιχα, στα οποία προσέρχονται τόσο Έλληνες και αλλοδαποί. Αξίζει να αναφερθεί πως το Κ.Υ.Α.Δ.Α. μοιράζει 1.200 με 1.400 μερίδες φαγητού ημερησίως.
Κοζάνη- Δεν ξοδεύεται η αγάπη
Ένα διήμερο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που υπενθυμίζει στους πολίτες της Κοζάνης πως «Δεν ξοδεύεται η Αγάπη» διοργάνωσε η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ – Κοζάνης».
Ποδοσφαιριστής Αλληλέγγυος
Ένα παράδειγμα συλλογικότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες έδωσε ακόμη και ο διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ομάδας, Γιώργος Φωτάκης, προσφέροντας στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» μέρος του χρηματικού πριμ που έλαβε από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη συμμετοχή του στην επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων.
Συγκέντρωση ρούχων και παιχνιδιών στο λιμάνι της Μυτιλήνης
Χαμόγελα χαράς και ελπίδας για ένα μέλλον γεμάτο ανθρωπιά, παρηγοριά και αγάπη για το συνάνθρωπο προσέφερε η εταιρεία NEL LINES, συγκεντρώνοντας είδη ιματισμού, ρούχα, παπούτσια, βιβλία και παιχνίδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
Μεσολόγγι: Εγκαίνια για την «Ιματιοθήκη της Αγάπης» και τη Δωροέκθεση 2012
Με συγκινητική ανταπόκριση από την πλευρά των πιστών, άνοιξε τις πόρτες της η «Ιματιοθήκη της Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Μεσολόγγι. Στόχος της νέας αυτής πρωτοβουλίας, η οποία πραγματοποιείται με τη φροντίδα της Φιλανθρωπικής Ομάδας της Ι. Μητροπόλεως «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», είναι η συγκέντρωση ρουχισμού για τις ανάγκες των απόρων της πόλης.
Μια νότα χαράς στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων
Χαμόγελο σε παιδιά, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και έχουν ανάγκη μία «νότα» αισιοδοξίας και χαράς, υπόσχεται να δώσει ο κλόουν Γιώργος Φλώρος, ο οποίος παραμονές Χριστουγέννων θα φορέσει την στολή του, θα βάψει το πρόσωπο του και θα επισκεφθεί δύο παιδιατρικές κλινικές των Ιωαννίνων.
Χανιά: Δράσεις στήριξης 1000 άπορων οικογενειών
Στο πλευρό 1.000 περίπου οικογενειών που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα στέκεται αυτές τις γιορτινές ημέρες ο δήμος Χανίων, που μέσω της κοινωνικής του υπηρεσίας κατέγραψε τις υπάρχουσες ανάγκες και ανακοίνωσε συγκεκριμένες δράσεις για τη στήριξη των συνανθρώπων μας.
Προϊόντα «Χωρίς Μεσάζοντες» στο Δήμο Διονύσου
Με στόχο την ελάφρυνση και τη στήριξη των πολιτών, ο δήμος Διονύσου προχωρά σε μια ακόμη δράση στα πλαίσια του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» για την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως και την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012.
«Για ένα καλύτερο αύριο» στη Θεσσαλονίκη
Το μήνυμα της νέας της καμπάνιας «Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο» κάνει πράξη αυτά τα Χριστούγεννα η εταιρεία Coca-Cola πραγματοποιώντας δυο δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας στη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα στους χιλιάδες αληθινούς και καθημερινούς λόγους που υπάρχουν γύρω μας για να πιστέψουμε σε ένα καλύτερο αύριο, ακόμα και μέσα στη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, η γνωστή εταιρεία επιλέγει αυτές τις γιορτές να ενισχύσει τον αθλητισμό και την αλληλεγγύη.
Nέες δράσεις στην Ηλιούπολη
Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο των κοινωνικών του δραστηριοτήτων, συνεχίζει την προμήθεια τροφίμων απ' ευθείας από τον παραγωγό στοn δημότη, σε προσιτές τιμές, χωρίς μεσολάβηση μεσαζόντων. Την Κυριακή στις 23 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού, διατέθηκαν φέτα από τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, ελαιόλαδο από τον Άγιο Δημήτριο Επιδαύρου, τυροκομικά προϊόντα (γραβιέρα Κρήτης, ανθότυρο φρέσκο, ανθότυρο ξηρό, γιαούρτι πρόβειο), ρακόμελο από Τζιτζιφέ Αποκορώνου Χανίων, εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια), παραγωγής Ξυλοκέριζας Κορινθίας, καθώς και απορρυπαντικά άριστης ποιότητας, ελληνικής προέλευσης.
Δωροκάρτες αλληλεγγύης στο Ρέθυμνο
Δωροκάρτες αλληλεγγύης έχει αναλάβει να συλλέξει από τα καταστήματα ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, προκειμένου κανένα σπιτικό να μη μείνει χωρίς τα βασικά αγαθά αυτές τις άγιες ημέρες. Με το σύνθημα «EορτάΖΩ και ψωνίΖΩ στο Ρέθυμνο» ο Εμπορικός Σύλλογος για 12η χρονιά διοργανώνει ένα εορταστικό πρόγραμμα σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τον εμπορικό κόσμο ώστε να βοηθήσει οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι δωροκάρτες αφορούν κάθε είδους κατάστημα και εμπορικές επιχειρήσεις από σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία μέχρι χρυσοχοεία και θα παραδοθούν στη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, η οποία στη συνέχεια θα τις διανείμει σε όσους έχουν ανάγκη.
Διανομή τροφίμων στην Τρίπολη
Διανομή τροφίμων ξεκίνησε από την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης στα πλαίσια του προγράμματος «ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε.».
Δωρεάν μαστογραφίες και τεστ ΠΑΠ στο δήμο Ιλίου
Δωρεάν μαστογραφίες και τεστ Παπανικολάου θα πραγματοποιεί από την ερχόμενη εβδομάδα η Κινητή Μονάδα του Ελληνικού Κέντρου Ογκολογίας σε συνεργασία με τον δήμο Ιλίου στην Πλατεία Ζωοδόχου Πηγής. Οι γυναίκες ηλικίας από 25 έως 39 κάνουν τεστ ΠΑΠ και όσες είναι πάνω από 40 ετών κάνουν μαστογραφία κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Χαριστικό παζάρι στην Αλεξάνδρεια για καλό σκοπό
Παζάρι για την συλλογή ρουχισμού και φαρμακευτικού υλικού που θα διατεθούν σε ευπαθείς ομάδες, παιδικούς σταθμούς και φιλανθρωπικούς φορείς του δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, διοργανώνουν οι Εθελοντές του δήμου, σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ημαθίας και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Αλεξάνδρειας, στο χώρο της Λέσχης Ποντίων.
Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης Α.με.Α στους Αγίους Αναργύρους
Εκστρατεία συγκέντρωσης φαρμάκων έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων και Φίλων Α.με.Α. «Ανοιχτή Αγκαλιά», στο πλαίσιο επάνδρωσης του πρώτου κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης για Άτομα με Αναπηρία
Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα στην Κοζάνη
Η εθελοντική κίνηση «OpenCourse», με την υποστήριξη της ΑΡΣΙΣ - Κοζάνης, ξεκινά για δεύτερη συνεχή χρονιά τη δωρεάν προετοιμασία μαθητών της Γ΄Λυκείου όλων των κατευθύνσεων, με σκοπό την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός στη Λέσβο
Ξεκίνησαν οι τηλεφωνικές αιτήσεις για δωρεάν αντιγριπικό εμβολιασμό άπορων κι ανασφάλιστων ενήλικων δημοτών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο του Δήμου Λέσβου.
Κοινωνικές δράσεις στο δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού
Μια πρώτη δράση για γνωριμία με το κοινό, αλλά και με όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως εθελοντές κάνει το δίκτυο παραγωγών- καταναλωτών του δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού, το οποίο αποτελείται από 15 εθελοντές
Κοινωνικό Παντοπωλείο στο δήμο Αχαρνών
Bρίσκεται στην οδό Αγ. Τριάδος 86 και Εσπερίδων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και λειτουργεί καθημερινά από 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Στο χώρο υπάρχει προσωπικό, το οποίο παραλαμβάνει τις προσφορές.
Άνοιξε το κοινωνικό φαρμακείο στον Βύρωνα
Με σύνθημα «Ένας για όλους και όλοι για έναν», οι πολίτες του δήμου Βύρωνα ξεκίνησαν την λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου στις 30 Οκτωβρίου, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες όχι μόνο των ανασφάλιστων πολιτών του Βύρωνα αλλά και των όμορων περιοχών.
Τραπεζικός λογαριασμός από τον ΙΣΑ και συναυλία συμπαράστασης
Τραπεζικό λογαριασμό άνοιξε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), συμμετέχοντας στην προσπάθεια στήριξης του Γιάννη Σεβδικαλή, 21 χρόνων, ο οποίος στις 10 Οκτωβρίου 2012 έχασε και τα δύο του πόδια σε ατύχημα στις γραμμές του τρένου, στο Γκάζι.
«Κουμπαράς Αλληλεγγύης» στην Κοζάνη
Στη δημιουργία «Κουμπαρά Αλληλεγγύης» για την ενίσχυση οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, καλώντας όσους πολίτες, φορείς, συλλόγους κι εργασιακά σωματεία έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν οικονομικά.
Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εμβολιασμοί και εξετάσεις σε άπορους
Με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινούν δωρεάν εμβολιασμοί σε άπορους και ανασφάλιστους πολίτες. Το πρόγραμμα αντιγριπικού εμβολιασμού θα πραγματοποιείται στη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών, στην οδό Μοναστηρίου.
Δωρεάν μαθήματα Βιολογίας στην Αθήνα
Δωρεάν μαθήματα βιολογίας σε μαθητές της Γ' Λυκείου διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων στο Δήμο της Αθήνας και για το λόγο αυτό κάνει έκκληση σε εκπαιδευτικούς της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, με εμπειρία στη διδασκαλία της Βιολογίας Γ' Λυκείου, να διαθέσουν κάποιες ώρες την εβδομάδα για την υποστήριξη μαθητών που έχουν ανάγκη.
Δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού στην Πάτρα
Με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος «Υπάρχουμε - Συνεχίζουμε δυνατά», έκανε το ντεμπούτο της, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, η Εβδομάδα δωρεάν κλινικής εξέτασης για τον καρκίνο του μαστού, που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με τη συμμετοχή εξειδικευμένου προσωπικού.
Εβδομάδα δωρεάν ουρολογικού ελέγχου στη Θεσσαλονίκη
Η εβδομάδα δωρεάν ουρολογικού ελέγχου και ενημέρωσης για την ακράτεια, που διοργανώνει η Ουρολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, με τη συνεργασία των Γενικών Νοσοκομείων «Παπαγεωργίου», «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος», καθώς και 50 ιδιωτών ιατρών.
Η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα μέσα από τα μάτια των Γιατρών του Κόσμου
Η «πρωτοφανής» ανθρωπιστική κρίση, στην οποία βρίσκεται η χώρα μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η οποία δεν αφορά μόνο τους μετανάστες αλλά και τους Έλληνες αναφέρουν οι Γιατροί του Κόσμου. «Ο αριθμός των Ελλήνων που προσέρχονται στα ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου, ιδιαίτερα σ' αυτό του Περάματος έχει σημειώσει ραγδαία αύξηση» ανέφερε ο Νικήτας Κανάκης, πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι Γιατροί του Κόσμου, κατά την διάρκεια του 2012 το Πολυιατρείο της Αθήνας εξυπηρέτησε συνολικά 29.600 ασθενείς από τους οποίους οι 6000 ήταν Έλληνες, ενώ το Πολυιατρείο του Περάματος εξυπηρετεί κυρίως ασθενείς ελληνικής υπηκοότητας.
Το έργο των Γιατρών του Κόσμου δεν περιορίζεται στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την υλική βοήθεια, αλλά από τον Νοέμβριο του 2011 έχει προχωρήσει μ' ένα πιλοτικό πρόγραμμα παροχής τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής. «Δεν θέλουμε να επιστρέψει το 'Μαμά πεινάω' στην ελληνική κοινωνία» τονίζει ο κ. Κανάκης και συνεχίζει «Οι επωφελούμενοι του προγράμματος παροχής τροφίμων λαμβάνουν σε μηνιαία βάση ένα οικογενειακό πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, γάλα, λάδι και κονσέρβες, η ποσότητα των οποίων καθορίζεται από τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας. Ακόμη, οι οικογένειες αυτές, ανάλογα με τις ανάγκες τους, λαμβάνουν είδη ένδυσης και υπόδησης καθώς και είδη ατομικής υγιεινής». Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το Πέραμα, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και τα Χανιά.
«Αντιμετωπίζουμε εικόνες Αφρικής στο Πολυιατρείο του Περάματος» αναφέρει η κυρία Άννα Μαΐλη, παιδίατρος στους Γιατρούς του Κόσμου προσθέτοντας ότι «Καθημερινά έρχονται μητέρες με παιδιά που πεινάνε και αφυδατωμένα βρέφη με γαστρεντερίτιδα εξαιτίας της έλλειψης βρεφικού γάλακτος. Έτσι πήραμε την απόφαση να μοιράζουμε και βρεφικό γάλα».
«Ο κουμπαράς της αξιοπρέπειας»
Η ιδέα για τον κουμπαρά της αξιοπρέπειας, την νέα πρωτοβουλία των Γιατρών του Κόσμου, την έδωσε ένα νηπιαγωγείο από την Βόρεια Ελλάδα, το οποίο τους έστειλε έναν κουμπαρά με το σημείωμα «Αυτά είναι τα λεφτά μας». Η νέα αυτή ενέργεια αποσκοπεί στην προσφορά ακόμη και κερμάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς για την ενίσχυση του έργου της οργάνωσης. Με το σύνθημα «Ακόμη κι ένα κέρμα μπορεί να κάνει την διαφορά» οι Γιατροί του κόσμου μας προτρέπουν να καταθέτουμε οτιδήποτε μας περίσσευε, γιατί και η πιο μικρή δωρεά, είναι πολύτιμη ώστε να συνεχιστεί η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και ιατρικής φροντίδας σε όσους την έχουν ανάγκη.
Πρωτοβουλία και από τον ΠΑΟΚ
Πρωτοβουλία κοινωνικής δράσης και αλληλεγγύης ανέλαβαν οι Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ και με ανακοίνωσή τους καλούν τον κόσμο του Δικεφάλου του Βορρά να στηρίξει την εν λόγω προσπάθεια. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Οι αλλαγές που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς της ζωής μας είναι βίαιες και ραγδαίες. Το κράτος με πρόσχημα την οικονομική κρίση καταργεί με συνοπτικές διαδικασίες εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν έπειτα από χρόνια αγώνων ενώ κυριολεκτικά αποσύρεται από την ευθύνη προσφοράς των στοιχειωδών κοινωνικών παροχών προς τους πολίτες της επικράτειάς του αφήνοντας σε αυτούς δύο επιλογές: την οργάνωση από τα κάτω με σκοπό τη διατήρηση της αξιοπρέπειας και της ανθρώπινης φύσης τους ή την περιθωριοποίηση.
Οι Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ αποτελούσαν πάντοτε κομμάτι, και μάλιστα από τα πλέον ενεργά, της κοινωνίας. Στα πλαίσια της κοινωνικής τους δράσης διοργανώνεται προσπάθεια συλλογής τροφίμων (ζυμαρικά, όσπρια, λάδι και γενικά μη ευπαθών προϊόντων) τα οποία θα αποδοθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη αλλά και φαρμάκων, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μπορούν καθημερινά να προσέρχονται στα γραφεία των Συνδέσμων της ομάδας μας αλλά και σε κάθε παιχνίδι του Π.Α.Ο.Κ στην Τούμπα στον Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ Τούμπας κάτω από την Θύρα 4 και να βοηθήσουν ώστε η προσπάθεια αυτή να γιγαντωθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: