Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Ο καιρός των Χριστουγέννων

ΤΡΙΤΗ - ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό αλλά απο τα δυτικά σιγά σιγά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρεξει τοπικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στο Καρπάθιο όμως θα φτάσουν τοπικά τα 5 μποφόρ αλλά σιγά σιγά θα αρχίσουν να γυρίζουν σε νότιους - νοτιδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από -1 εως 14 βαθμούς, στις δυτικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές από 3 εως 17 με 18 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 19 βαθμούς.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό με λίγα σύννεφα κυρίως το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά του νομού, ανέμους ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 16 βαθμούς κελσίου.
ΤΕΤΑΡΤΗ - ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Μετά τις λιακάδες ανήμερα των Χριστουγέννων περιμένουμε σταδιακή επιδείνωση του καιρού με συννεφιές στα δυτικά, τα βορεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικές βροχές θα πέσουν κυρίως στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοι από 4 εως 6 μποφόρ αλλά στα νοτιότερα πελάγη θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 0 εως 15 βαθμούς, στις δυτικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές απο 3 εως 18 με 19 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 20 βαθμούς.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό με αραιές νεφώσεις που απο το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί από 2 εως 3 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 εως 17 με 18 βαθμούς κελσίου.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: