Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ομολόγησε και συνελήφθη ο βιαστής – δολοφόνος της 34χρονης στην Ξάνθη


Ενας άντρας που προσήχθη ως ύποπτος για το άγριο έγκλημα στην Ξάνθη, ομολόγησε τελικά στις αρχές και συνελήφθη. Πρόκειται για ένα άτομο που και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις βιασμού και ναρκωτικών.
Ο Χρήστο Παπάζογλου ήταν γείτονας της 34χρόνης Ζωής. Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της προανάκρισης είχαν προσαχθεί δέκα άτομα φερόμενα ως ύποπτα, ωστόσο τα βλέμματα είχαν στραφεί στον Χρήστο Παπάζογλου, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για επιθέσεις και απόπειρες βιασμούς, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο δράστης φέρεται αρχικά να είχε ομολογήσει την πράξη του ωστόσο στη συνέχεια ο ίδιος φέρεται να αναίρεσε τα όσα είπε ισχυριζόμενος ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.
Ο ίδιος τελικά ομολόγησε και φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως παρακολουθούσε την κοπέλα και την βίασε γιατί την θεωρούσε όμορφη και του άρεσε. Ωστόσο αφού πραγματοποίησε τις αρρωστημένες ορέξεις του πάνω στην άτυχη κοπέλα, στη συνέχεια της περιέλουσε με βενζίνη, της έβαλε φωτιά και την έκαψε για να καλύψει τα ίχνη του, αφού όπως είπε δεν ήθελε να πάει φυλακή. Μάλιστα όπως γράφει και tovima.gr είπε «την οδήγησα -παρά την αντίστασή της- στον ακάλυπτο χώρο. Εκεί έγινε ό,τι έγινε».
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του δράκου της Ξάνθης, καθώς εντόπισαν ένα αποτύπωμα του σε αυτοκίνητο στην πυλωτή όπου έγινε το έγκλημα. Μάλιστα, υπήρξε και οπτικίο υλικό από κάμερα ασφαλείας καταστήματος κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στην περιοχή.
Η κάμερα, έχει καταγράψει τον ύποπτο που έχει προσαχθεί για την υπόθεση, να κινείται κοντά στο σημείο του εγκλήματος, λίγο πριν δολοφονηθεί η κοπέλα.
Ο άνδρας έχει συλληφθεί στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού και ναρκωτικά, και ήταν γείτονας της άτυχης κοπέλας, αφού έμενε πολύ κοντά στο σπίτι. Από τις αρχές γίνεται λόγος για ένα άτομο που έχει διαταραγμένη προσωπικότητα, μάλιστα δεν διστάζουν να τον αποκαλούν «δράκο της Ξάνθης»,
Δεν άντεξε ο πατέρας της κοπέλας τις σκηνές της φρίκης
Ο πατέρας της 34χρονης λύγισε μόλις διαπίστωσε πως το απανθρακωμένο πτώμα στην αυλή του σπιτιού του ήταν της κόρης του, ξέσπασε:
«Δεν είχε ούτε φίλους, ούτε εραστή... Με μια φιλενάδα της έβγαινε κάθε μέρα. Ήταν καλό κορίτσι, χαμογελαστό. Με κανέναν δεν είχαμε διαφορές. Βλέπαμε με τον γιο μου από πάνω να καίγεται ένας άνθρωπος.
Καίγεται ένας άνθρωπος, φώναζαν από τις γύρω οικοδομές. Εριξαν νερό από πάνω έσβησαν τη φωτιά, κατεβήκαμε και εμείς με τον γιο μου να σβήσουμε τη φωτιά στο μηχανάκι. Γυρνώντας βλέπω κάτι κλειδιά πάνω στην εξώπορτα και ρωτάω την μικρή μου κόρη ποιανού είναι τα κλειδιά. Της Ζωής μπαμπά, της Ζωής μου λέει.
Ηρθε το κορίτσι μου στο σπίτι. Εβαλε το κλειδί στην εξώπορτα της πολυκατοικίας και από κει και πέρα, το πήραν, το τράβηξαν, το σκότωσαν, το βίασαν και του έβαλαν φωτιά».
Απαρηγόρητος είναι και ο αδερφός της άτυχης κοπέλας. «Ήταν ένας άγιος μες τη χαρά και μες το χαμόγελο. Ένα χαμογελαστό παιδί. Ήρθε από τη Θεσσαλονίκη για διακοπές και ήρθαν και τη σκότωσαν κάτω από το σπίτι της.
Ο δολοφόνος είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι
Η κοπέλα επέστρεφε στο σπίτι μετά από νυχτερινή διασκέδαση με φίλη της. Οι δυο τους χωρίστηκαν μόλις λίγα στενά πριν από το σημείο που ο δολοφόνος – βιαστής της είχαν στήσει καρτέρι. Μόλις η 34χρονη έφτασε στην εξώπορτα του σπιτιού και έβαλε τα κλειδιά στην κλειδαριά, ο δράστης της επιτέθηκε και την ακινητοποίησε. Τα όσα ακολούθησαν τα περιγράφει ο ιατροδικαστής.
Τι είδε ο ιατροδικαστής
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ιατροδικαστής στο ΣΚΑΪ, το θάνατο της κοπέλας, προκάλεσε ο συνδυασμός των χτυπημάτων ή καλύτερα, των τραυμάτων. Τα τραύματα στο κεφάλι, εκείνα στα γεννητικά όργανα αλλά και τα εγκαύματα στο σώμα της κοπέλας έβαλαν τέλος στη ζωή της κοπέλας.
Τι κατέθεσε στην Αστυνομία ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή
Μια φίλη της άτυχης 34χρονης είναι ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή. Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί την θεωρούν πρόσωπο-κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Ο δρόμος των δύο γυναικών είχε χωρίσει δύο στενά πιο κάτω από τον τόπο του εγκλήματος και μόλις λίγα λεπτά πριν η 34χρονη βρεθεί τετ α τετ με τον ή τους δολοφόνους της.
Η φίλη της άτυχης κοπέλας κατέθεσε στην Αστυνομία πως το θύμα δεν διατηρούσε κάποια ερωτική σχέση το τελευταίο διάστημα, καθώς και ότι δεν της είχε αναφέρει ποτέ ότι δέχεται απειλές. Παράλληλα, είπε πως η 34χρονη έδειχνε χαρούμενη και καθόλου προβληματισμένη. Παράλληλα, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της διασκέδασής τους στο νυχτερινό κέντρο, που βρίσκονταν λίγο πριν τη φριχτή δολοφονία, όλα κύλησαν ομαλά και δεν έπεσε στην αντίληψή της κάποιο ύποπτο πείραγμα ή ενόχληση από άλλη παρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: