Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Πολίτες ξεσπούν κατά της ΔΕΗ γιατί είναι πανάκριβη, φέρνει χαράτσια και κόβει το ρεύμα!

Μια επιχείρηση που ξεκίνησε σαν Κοινής Ωφέλειας και γιγαντώθηκε - χρησιμοποιώντας για αυτό το λόγο δωρεάν - τον κρατικό λιγνίτη αλλά και τα δίκτυα που είναι σπαρμένα σε κρατική γη - που ανήκουν σε όλους τους Έλληνες, συμπεριφέρεται στον καιρό της κρίσης με την αρωγή της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, σαν γενίτσαρος φοροεισπράκτορας, επί τουρκοκρατίας. Δηλαδή ή πληρώνεις ή σου κόβω (το κεφάλι) το ρεύμα!
Το ηλεκτρικό ρεύμα στην σύγχρονη εποχή είναι - όπως ο αέρας και το νερό - ζωτικής σημασίας αγαθό και όχι μονοπώλιο κανενός, που μπορεί αυθαιρέτως να αυξάνει την τιμή, για να ικανοποιεί τους μισθούς των 25.000 ρουσφετιών των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η ΔΕΗ έγινε και γιγαντώθηκε με τα λεφτά των Ελλήνων καταναλωτών και επομένως σήμερα που η ανεργία έχει φθάσει στο 26% δεν έχει το δικαίωμα να λειτουργεί σαν τιμωρός εκδικητής, επειδή αρχικά ο Βενιζέλος και τώρα ο Στουρνάρας, την χρησιμοποιούν (αντισυνταγματικά ) σαν φοροεισπράκτορα ! Αντί να πει ότι για 2 -3 χρόνια της μεγάλης κρίσης δεν θα αυξήσω τα τιμολόγια για να μην εξοντώσω τους ήδη γονατισμένους Έλληνες, η διοίκηση της ΔΕΗ κάνει και προγραμματίζει αυξήσεις τιμολογίων για να μην χάσει την κερδοφορία της και δεν πουληθεί, πατώντας ουσιαστικά στα πτώματα των φτωχών και των ανέργων μικρομεσαίων Ελληνων καταναλωτών!
Η ηλιόλουστη Ελλάδα ακόμη και σήμερα δεν παράγει πράσινο ρεύμα απο τον ήλιο και τον αέρα, γιατί όπως θα έχετε παρακολουθήσει έχουν βάλει τόσα γραφειοκρατικά εμπόδια στην ανάπτυξη των αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων, για να μην θιγεί η κερδοφορία της ΔΕΗ, η οποία την ίδια στιγμή αγοράζει ρεύμα απο μεγαλοεπιχειρηματίες πιο ακριβά από ότι τους το πουλάει. Μάλιστα μερικοί εξ αυτών δεν την έχουν πληρώσει τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν έχει τολμήσει να τους το κόψει, όπως κάνει με τις φτωχές πολύτεκνες και άνεργες οικογένειες στη Λαυρεωτική, το Πέραμα και αλλού σε όλη την Ελλάδα.
Και σήμερα με τη δικαιολογία της απελευθέρωσης της αγοράς (που την είδατε την απελευθέρωση στην Ελλάδα, η οποία στο κάτω - κάτω γίνεται για να μειωθούν τα τιμολόγια κια όχι να αυξάνονται), η πονηρή παράνομη φοροεισπράκτορας ΔΕΗ, σκέφτεται να αυξήσει κατά 100% την κλίμακα κατανάλωσης των μέσων Ελληνικών νοικοκυριών που είναι η πλειοψηφία των πελατών της, αδιαφορώντας εάν πλογαριασμός της ΔΕΗ είναι πλέον 2 μηνιάτικα.
Οργή και απελπισία προκαλεί σε άνεργους και οικογενειάρχες που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν και τους κόβουν το ρεύμα.
Τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ γεμίζουν από ανθρώπους που περιμένουν ώρες στην ουρά προκειμένου να κάνουν διακανονισμό για τους λογαριασμούς που δεν μπορούν να πληρώσουν.
Οι πολίτες εξομολογούνται σε δημοσιογράφο του Alpha πως κάνουν προσπάθειες να μην ανάψουν τίποτα: «Ούτε το φως να ανάψουμε, ούτε να μαγειρέψουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: