Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Βουλιάζει η αγορά - Σε χαμηλούς ρυθμούς η κίνηση στα καταστήματα


Κανονικά άνοιξαν τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα παρά την απεργία που είχαν εξαγγείλει οι εμποροϋπάλληλοι, ωστόσο η αγοραστική κίνηση ήταν για μια ακόμα φορά υποτονική.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, η αγορά κινήθηκε σε ρυθμούς πολύ χαμηλότερους της προηγούμενης Κυριακής, που επίσης ήταν ανοικτά τα καταστήματα, ενώ η συνομοσπονδία έχει τοποθετήσει συνεργεία της σε διάφορους εμπορικούς δρόμους, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία, για το πως κινήθηκε ο τζίρος όλες τις ημέρες των εορτών και ποιές ήταν οι μέρες εκείνες, που διάλεξαν οι καταναλωτές για τις αγορές τους και τα στοιχεία αυτά, μετά την επεξεργασία τους, θα αποσταλούν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο του διαλόγου, που έχει ανοίξει, για την κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.
«Ο καιρός ήταν το κερασάκι στην τούρτα...», σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης σημειώνοντας ότι η κίνηση στην αγορά διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ όπως έχει αναφέρει σε δηλώσεις του σχετικά με την πορεία της Χριστουγεννιάτικης αγοράς, η μείωση της κίνησης στα εμπορικά καταστήματα, σε σχέση με πέρσι, διαμορφώθηκε γύρω στο 15%-20% σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Μαρκομιχάλη, η εμπορική κίνηση, πριν από τα Χριστούγεννα, διαμορφώθηκε κατά 25% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.
Υπενθυμίζεται ότι, για την Κυριακή, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) είχε ανακοινώσει απεργία και το πρωί διοργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οδό Ερμού, στο ύψος της πλατείας Συντάγματος.
Μέχρι τις 6 το απόγευμα ανοιχτά τη Δευτέρα
Τη Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στην Αθήνα, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στον Πειραιά, και από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.
Την Τρίτη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, καθώς και την Τετάρτη, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά και από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου θα επανέλθει το κανονικό ωράριο λειτουργίας.

1 σχόλιο:

Nancy είπε...

Understand it's a grind
It's not a race for the figures