Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Λοβέρδος: Μας έβαλαν στο ΔΝΤ οι υπουργοί του Γιώργου και οι Γερμανοί

«Η Γερμανία και ορισμένα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου» ευθύνονται για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «6 μέρες».
Αναφερόμενος στις κυβερνήσεις του πρόσφατου παρελθόντος, ο κ. Λοβέρδος λέει ότι «χάνεται χρόνος από τον Ιούνιο ως προς τον τομέα αυτό [σ.σ. διατήρηση θέσεων εργασίας], στον οποίο απέτυχαν τόσο η κυβέρνηση Παπανδρέου όσο και η κυβέρνηση Παπαδήμου. Συνηθίσαμε δυστυχώς να αποσυνδέουμε τη λειτουργία της ιδιωτικής οικονομίας από τα αγαθά του κοινωνικού κράτους. Όμως αν δεν λειτουργήσει η οικονομία, ούτε πολιτικές μπορεί να ασκηθούν, ούτε δημόσιοι υπάλληλοι να πληρωθούν».
Ερωτηθείς για το ποιος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει:
«Οι ευθύνες ανήκουν σε όλες τις κυβερνήσεις μετά το 1980. Δεν είναι πρόσφατες. Αφορούν την έλλειψη ανταγωνιστικότητας και ελευθερίας στο πεδίο της οικονομίας. Δεν έχουμε μόνο πρόβλημα χρέους, αλλά και ανταγωνιστικότητας. Για το πρώτο τα τελευταία τρία χρόνια κάναμε προσπάθειες και ο λαός θυσίες. Για το δεύτερο, όμως, δεν έγινε σχεδόν τίποτε. Τώρα, τα σχετικά με το ΔΝΤ, αποτελούν άλλο θέμα και τελείως διαφορετικό».
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την προσφυγή στο ΔΝΤ, εκτιμά ότι γι' αυτό ευθύνεται «η Γερμανία και ορισμένα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου».
«Σε ό,τι με αφορά, μαζί με τρεις-τέσσερις ακόμη υπουργούς, είχαμε διαφωνήσει με την επιλογή αυτή και μάλιστα έντονα», προσθέτει.
Αναφορικά με την Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας ( ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.), λέει ότι δεν είναι κόμμα, αλλά πολιτική κίνηση και ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός πολιτικό φορέα, «που θα καλύψει το χώρο από τις παρυφές της ΝΔ έως τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: