Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Στρατούλης στο Newsit: Μέλη της Χρυσής Αυγής με χτύπησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν - Το χρονικό της επίθεσης στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο ΟΑΚΑ

- "Είμαστε μέλη της Χρυσής Αυγής και θα σε σκοτώσουμε μου είπαν", καταγγέλλει ο Δημήτρης Στρατούλης
- Τον αναγνώρισαν όταν βγήκε να κάνει βόλτα στον περίβολο του ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του ΑΕΚ-Ατρόμητος
- Χτύπησαν στο κεφάλι τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Ο γιός του δεν ήταν μαζί του, είχε μείνει μέσα στο γήπεδο
- Έδωσε περιγραφή των τριών ανδρών που του επιτέθηκαν στην αστυνομία
- Προσήχθη ένας άνδρας, αλλά αφέθηκε ελεύθερος
- "Καταδικάζουμε απερίφραστα", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
- "Διαψεύδουμε Στρατούλη", ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή
Στο ημίχρονο του αγώνα της Superleague ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από ομάδα τριών ατόμων, που τον είδαν έξω από τη θύρα 11 και τον αναγνώρισαν.
Τι δήλωσε ο ίδιος στο Newsit
Μιλώντας στο Newsit ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως ήταν στον περίβολο του γηπέδου κατά τη διάρκεια του ημίχρονου όταν τρία άτομα που του είπαν ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με κλοτσιές και γροθιές στο κεφάλι. "Βουλευτής Στρατούλης σταματήστε" φώναζε ο ίδιος ενώ αυτοί του έλεγαν "θα σε σκοτώσουμε τώρα". Στη συνέχεια ένας αστυνομικός έσπευσε να τον βοηθήσει και αμέσως έφτασαν στο σημείο περισσότεροι οπαδοί της ΑΕΚ με αποτέλεσμα οι 3 άντρες που τον ξυλοκοπούσαν να τραπούν σε φυγή.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε πάε στο γήπεδο με το γιο του ο οποίος είχε παραμείνει μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου και δεν ήταν μπροστά στο περιστατικό. Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, οι τρεις άνδρες που τον χτύπησαν ήταν ηλικίας 30-35 ετών.
Ο κ. Στρατούλης αρχικά μεταφέρθηκε στο ιατρείο του γηπέδου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι σοβαρή.
Η αστυνομία έκανε μια προσαγωγή αλλά ο άνδρας που προσήχθη στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής αφέθηκε ελεύθερος, αφού κλήθηκε ο Δημήτρης Στρατούλης για αναγνώριση.
Αμέσως μετά, ο Δημήτρης Στρατούλης μετέβει στο Γενικό Κρατικό για εξειδικευμένες εξετάσεις. Εκεί βρέθηκε και ο βουλευτής κ. Γλέζος για να του συμπαρασταθεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωσή του, κατήγγειλε ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται μέλη της Χρυσής Αυγής και σε ανακοίνωσή του τονίζει: "Καταγγέλλουμε την άγρια δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι έξω από τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα, από τρία άτομα που μόλις τον αναγνώρισαν δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντάς του 'πως τώρα θα σε σκοτώσουμε'.
Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών. Η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική πριν είναι αργά".
O κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: "Καταδικάζουμε σφοδρότατα την επίθεση εναντίον του βουλευτή Δημ. Στρατούλη. Κάθε μορφής επίθεση και απειλή είναι απαράδεκτη στη Δημοκρατία μας. Η βία δεν έχει θέση στον πολιτικό πολιτισμό μας".
Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του καταδικάζει «απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση βίας και τρομοκρατίας μελών της Χρυσής Αυγής κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη».
Ανακοίνωση που καταδικάζει την «χουλιγκανική» επίθεση στον Δημήτρη Στρατούλη εξέδωσε και η Δημοκρατική Αριστερά. «Οι φασιστικές επιθέσεις αποτελούν πλήγμα για την πολιτική ομαλότητα και ενισχύουν τον κύκλο της βίας στην καθημερινότητα.
Όσοι ενθαρρύνουν τέτοιες πρακτικές να είναι σίγουροι ότι θα βρουν απέναντί τους όλον το δημοκρατικό κόσμο, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.
"Καταδικάζουμε την φασιστική τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης. Ο λαός και η νεολαία πρέπει να απομονώσουν πιο αποφασιστικά τη δράση και την ιδεολογία των φασιστοειδών", αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Αποτροπιασμός και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Ένα τέτοιο σοβαρό επεισόδιο σε βάρος Εκπροσώπου του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι απόλυτα καταδικαστέο», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ, προσθέτοντας: «Η άνανδρη επίθεση από κάποια φασιστοειδή, έγινε σε έναν απόλυτα ελεγχόμενο χώρο. Τα γήπεδα δεν είναι εκκλησίες. Απεναντίας αστυνομεύονται από εκατοντάδες άνδρες, ακόμα και των ΜΑΤ. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία για την Ελληνική Αστυνομία να μην ανακαλύψει το ταχύτερο, ποιοί είναι οι ένοχοι αυτής της εγκληματικής πράξης».
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: