Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Πόσους της ΕΡΤ πήρε μαζί του ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες;

“Ενώ έχει γίνει πολύς ντόρος για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Λατινική Αμερική, κανείς δεν ασχολείται με την κουστωδία της δημόσιας τηλεόρασης που συνόδευσε τον Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες”
Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες για το ταξίδι το οποίο πραγματοποιεί ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στην Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα σε Αργεντινή και Βραζιλία.
Οι υποστηρικτικοί πυλώνες του κατεστημένου και της τρικομματικής κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και τα καθεστωτικά ΜΜΕ δημιουργούν εντυπώσεις συντηρώντας επί ημέρες το "θέμα" με το συνεργείο της ΕΡΤ, το οποίο συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα για να καλύψει τις πολύ σημαντικές επαφές που είχε εκεί. Η υποκρισία περισσεύει και η σκοπιμότητα είναι εμφανής, ιδιαίτερα δε όταν η κυβερνητική πολιτική σε σχέση με την ΕΡΤ έχει θέσει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους στη δημόσια τηλεόραση, την στιγμή που κάποιοι ημέτεροι κάνουν πάρτι (σιγά - σιγά θα τα δούμε όλα). Όταν, όμως, πρόκειται για την προβολή του Αντώνη Σαμαρά, τότε οι διαμένοντες στο Μέγαρο Μαξίμου γίνονται ανοιχτοχέρηδες, για τους δικούς τους ανθρώπους πάντοτε.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ έχει γίνει τόσος ντόρος από τα καθεστωτικά ΜΜΕ για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Λατινική Αμερική, αντίστοιχα και πριν από λίγο καιρό κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί για την κουστωδία και τον αριθμό των εργαζόμενων στην ΕΡΤ που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες, όταν λαμβάνονταν οι αποφάσεις για την συνέχιση της λαοκτόνας πολιτικής σε βάρος του ελληνικού λαού. Ούτε βέβαια κανείς από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και από τους αυλικούς της κυβέρνησης είχε ενδιαφερθεί για το πόσο πολυδάπανη ήταν για το ελληνικό δημόσιο εκείνη η δημοσιογραφική αποστολή που συνόδευσε τον Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες.
Το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, όπως δείχνουν τα στοιχεία θέλησε να "στήσει" Χολιγουντιανή παραγωγή, με πρωταγωνιστή τον ίδιο και θύμα τον ελληνικό λαό.
Δείτε λοιπόν τα στοιχεία που φέρνει στο φως το Periodista:
Ενώ το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Λατινική Αμερική "κάλυψαν" ένα συνεργείο (οπερατερ-ηχολήπτης), ένας δημοσιογράφος, ένας Δ/ντής παραγωγής, ένας σκηνοθέτης, δηλαδή συνολικά πέντε άτομα τα οποία εργάζονται στην ΕΡΤ, για το ταξίδι του κου Σαμαρά χρειάστηκε μία ολόκληρη στρατιά, την οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός.
Για το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες χρειάστηκαν όχι ένα, αλλά τρία (!!!) συνεργεία (οπερατέρ-ηχολήπτες) δύο δημοσιογράφοι και ένας ανταποκριτής, δύο Δ/ντες παραγωγής και ένας σκηνοθέτης, δηλαδή συνολικά 12 άτομα (σκηνοθέτης και δ/ντης παραγωγής ΠΕΘ, δηλαδή Προσωπικού Ειδικών Θέσεων).
Αλήθεια υπήρξαν τέτοιες οι ανάγκες του πρωθυπουργού ώστε να χρειαστεί συνεργείο με το οποίο είναι δυνατόν κανείς να γυρίσει κινηματογραφική παραγωγή; Θα μας απαντήσει κανείς πόσο κόστισε αυτό το ταξίδι συνολικά (ακούγονται διάφορα για διάφορες χειμωνιάτικες βόλτες); Γιατί τότε κανένα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκε με το θέμα; Νομιμοποιείται η κυβέρνηση, η οποία με τις αποφάσεις της μειώνει μισθούς και συντάξεις και εξαθλιώνει συστηματικά τον ελληνικό λαό να διοργανώνει τέτοιου είδους φιέστες στο εξωτερικό, με τα χρήματα του ελληνικού λαού και ενώ μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν κηρύξει κυριολεκτικά πόλεμο σε βάρος της πλειοψηφίας των εργαζομένων της δημόσιας τηλεόρασης, μόνο και μόνο για να επενδύει επικοινωνιακά την επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό πολιτική που υλοποιεί, αλλά και για να ικανοποιεί τους ... δικούς της ανθρώπους (Σε ποιον δεν θα άρεσε μια χειμωνιάτικη βόλτα στις Βρυξέλλες);
Δεν είναι μόνο ο "στρατός" κυριολεκτικά που συνόδευσε τον Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες. Την ίδια στιγμή που τα φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής εξανίστανται για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Λατινική Αμερική, στην ΕΡΤ γίνονται όργια. 
Periodista:

Δεν υπάρχουν σχόλια: