Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Τελεσίγραφο Στουρνάρα: Φέρτε πίσω τα λεφτά για να γλιτώσετε

Μήνυμα σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό να τα φέρουν πίσω και να μην περιμένουν "αμνήστευση", απευθύνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» τονίζει ότι «ώρα που οι συνθήκες έχουν ομαλοποιηθεί θα πρέπει όσοι απέσυραν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες να τις επιστρέψουν. Αυτό δεν θα είναι μόνο προς όφελος του εθνικού συμφέροντος, αλλά θα ωφελήσει και τους ίδιους».
Ο Γιάννης Στουρνάρας προσθέτει ότι «από το 2013 θα έχουμε περιουσιολόγιο για όλους» ενώ αποκλείει οποιαδήποτε μορφής φορολογική αμνηστία για να εξασφαλιστεί ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων που διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό.
Ο υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι οι παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία του 2013 είναι η αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού και των άλλων δύο πολιτικών αρχηγών και η επίσπευση όλων των απαραίτητων αλλαγών στο κράτος και στην οικονομία.
«Το γεγονός ότι εξοβελίσαμε τον κίνδυνο της επιστροφής στη δραχμή δεν σημαίνει ότι τελείωσε η εθνική μας προσπάθεια. Τώρα ξεκινάει ο αγώνας μας να θέσουμε σε λειτουργία το νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα στηρίζεται στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια και στην επιχειρηματικότητα και θα εξασφαλίσει αύξηση της απασχόλησης», προσθέτει ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του.Ερωτώμενος για την ανεργία των νέων, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «η οικονομία είναι ακόμη και αυτή τη στιγμή γεμάτη περιχαρακωμένες νησίδες προνομιούχων που κρατούν τις πόρτες των επαγγελμάτων τους κλειστές στους νεότερους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: