Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Μέχρι τη Δευτέρα η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας – Ουρές στις τράπεζες


Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμία απόφαση για να δοθεί παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας υποστήριξε ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων το υπουργείου Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης.
Μιλώντας στο Mega ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε πως ο λόγος που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα τέλη, παρά την απλοποίηση της διαδικασίας, και το αίτημα των ιδιοκτητών ΙΧ για παράταση, έχει να κάνει με κοινωνικούς λόγους.
Επισήμανε ότι μόλις το 60% έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνεται η χθεσινή ημέρα και συνέστησε στους πολίτες να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσωπαράτασ e-banking με τη χρήση της πιστωτικής τους κάρτας, ώστε να γλυτώσουν τον μεγάλο χρόνο αναμονής στα τραπεζικά υποκαταστήματα.
Σημειώνεται ότι πριν ακόμη ανοίξουν οι τράπεζες, σήμερα σε πολλά υποκαταστήματα σχηματίζονται ήδη ουρές. Το ίδιο έγινε και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, όπου οι ουρές συνεχίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα στα υποκαταστήματα τραπεζών, που λειτουργούσαν με διευρυμένο ωράριο.
«Συνωστισμός», όμως, παρατηρήθηκε και στα εναλλακτικά τραπεζικά δίκτυα, που ορισμένες τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας, όπως το interntet banking και phone banking. Ειδικότερα, η τηλεφωνική αναμονή στα τηλεφωνικα κέντρα τραπεζών που προσφέρουν αυτή την δυνατότητα ήταν πολύ μεγάλη, σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, ξεπερνώντας σε μερικές περιπτώσεις και τα 30 λεπτά περίπου.
Στην περίπτωση που δεν δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας, από την αρχή του χρόνου, όσοι δεν έχουν πληρώσει θα κληθούν να καταβάλουν το διπλάσιο ποσό.




Δεν υπάρχουν σχόλια: