Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

"Ο Σαμαράς είναι εθελοντής όμηρος της εγχώριας διαπλοκής"


«Ο Σαμαράς είναι εθελοντής όμηρος της εγχώριας διαπλοκής», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Alpha 989 και επικρίνοντας με δριμύτητα τις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις από την κυβέρνηση.
«Εμείς λέμε ότι αντί να τα πουλήσουμε στους φίλους για ένα κομμάτι ψωμί, θα καλέσουμε όσους ενδιαφέρονται να κάνουμε κοινοπραξίες με επίκεντρο την ανάπτυξη. Θα απλουστεύσουμε τη νομοθεσία για να περιορίσουμε διαφθορά και γραφειοκρατία και θα φτιάξουμε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα με απλούς κανόνες», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, και πρόσθεσε:
«Ο κ. Σαμαράς τα είχε υποσχεθεί όλα αυτά, αλλά δεν τα εφαρμόζει διότι παίζει με τους κανόνες και την πολιτική που ακολουθούσε και ο Γ.Παπανδρέου. Αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής του, όχι μόνο στη μνημονιακή πολιτική, όχι μόνο στην πρόσδεση στο άρμα της Μέρκελ αλλά και στον τρόπο που μοιράζει, μέσω της διαπλοκής, τα φιλέτα. Είναι εθελοντής όμηρος της εγχώριας διαπλοκής, δεν υπάρχει κανένας καταναγκασμός από κανέναν να μοιράζει στους ίδιους και τους ίδιους τα προς πώληση φιλέτα».
Παράλληλα ο κ.Παπαδημούλης έριξε «γέφυρες» μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας, ακόμη και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίσει αυτοδυναμία, τόσο προς τους Ανεξάρτητους Ελληνες, όσο και προς άλλες δυνάμεις.
«Ακόμη κι αν έχουμε αυτοδυναμία, εμείς θα αναζητήσουμε συμμαχίες με βάση το πρόγραμμά μας και την εξεύρεση αξιόπιστων προσώπων. Θα απευθυνθούμε και σε δυνάμεις -δεν αναφέρομαι ειδικά στους ΑΝ.ΕΛ- που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε.
Και κατέληξε τονίζονας πως «αν κάποιος μπορεί να υπηρετήσει το πρόγραμμα και το όραμά μας, δεν θα ζητήσουμε πιστοποιητικό ιδεολογικών φρονημάτων. Αν ένας άνθρωπος κάνει για τη δουλειά -δεν μιλάμε για υπουργούς αλλά για κρίσιμα πόστα στη διακυβέρνηση της χώρας- και μπορεί να μας βοηθήσει σε έναν τομέα π.χ. την εξυγίανση των τελωνείων, την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των καυσίμων, την απλούστευση της νομοθεσίας κλπ, δεν θα αρνηθούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: