Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ο Σημίτης στην υπηρεσία του Σαμαρά

“Ο παλιός Γερμανόφιλος στηρίζει τον νέο”
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει εξελιχθεί σε άξιο συνεχιστή του καταστροφικού έργου που ξεκίνησε για τη χώρα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης το 1996. Εκείνη τη χρονιά, ο Σημίτης αφού απείλησε ότι θα διαλύσει το ΠΑΣΟΚ, έγινε τελικά πρόεδρος του πάλαι ποτέ κραταιού κινήματος και πρωθυπουργός ώστε να προωθήσει τα συμφέροντα του γερμανικού πολιτικού παράγοντα και της γερμανικής ελίτ στην Ελλάδα.
Τώρα που τελείωσαν οι αυταπάτες, αποδεικνύεται ότι άνθρωποι σαν τον γερμανόφιλο Σημίτη τοποθετούν τα συμφέροντα του Βερολίνου πιο πάνω από τις ιδεολογίες. Κάπως έτσι ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος επέβαλλε στην τρικομματική κυβέρνηση τον τεχνοκράτη Γιάννη Στουρνάρα, έρχεται σήμερα να πλέξει το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά για την πολιτική που ακολουθεί, σε βάρος βέβαια του ελληνικού λαού και υπέρ της Γερμανίας. Εκτός όλων των παραπάνω είναι γνωστό ότι το σύστημα Σημίτη είναι αυτό, το οποίο κυβερνά ακόμη, με τον Αντώνη Σαμαρά να είναι απλά αναλώσιμος. Στον ανασχηματισμό που θα γίνει ο λόγος του Κώστα Σημίτη θα έχει μεγάλη βαρύτητα.
Ορίστε τι αποκάλυψε το Axiaplus.gr στο ρεπορτάζ με τίτλο "Κώστας Σημίτης: Ο Σαμαράς είναι ότι πιο θετικό υπάρχει". Ακολουθεί ολόκληρο το ρεπορτάζ:
"Την θετική του έκπληξη για τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του κ.Σαμαρά δεν έκρυψε μέχρι και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Πότε έγινε αυτό; Πριν λίγες μέρες ο πρώην πρωθυπουργός είχε δείπνο με μεγάλοδημοσιογράφο του οποίου του εκμυστηρεύτηκε πάρα πολλά πράγματα. Καταρχήν, του είπε ότι όσα κάνει ο κ. Σαμαράς είναι στην σωστή κατεύθυνση και ότι αυτή τη στιγμή, όπως έχουν τα πράγματα στην πολιτική σκηνή, ο σημερινός πρωθυπουργός είναι ότι πιο θετικό υπάρχει.
Είναι σημαντική δήλωση αυτή, αν σκεφτούμε ότι λόγω προσωπικής ιδιοσυγκρασίας ο Σημίτης δεν λέει εύκολα καλή κουβέντα για κάποιον… Ωστόσο, οι σκέψεις Σημίτη διατυπώθηκαν και για άλλους πολιτικούς. Φάνηκε δυσαρεστημένος από την πολιτική ατολμία του Φώτη Κουβέλη, ειδικά με την διεύρυνση της Κεντροαριστεράς ενώ στον συνομιλητή του έδειξε ότι έχει επαληθευτεί σε πολλά τα οποία έλεγε πολύ καιρό τώρα. Για ένα άλλο πρόσωπο το οποίο έδειχνε να αισθάνεται περήφανος (κυρίως γιατί τον ανέδειξε) είναι ο Γιάννης Στουρνάρας. Οσον αφορά το μέλλον των λοιπών στενών του συμβούλων, ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλησε να πει κάποια κουβέντα αν και ο κ. Ράπανος ήδη ετοιμάζεται να αναλάβει κομβική θέση στην κυβέρνηση"
periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: