Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Το ΣΔΟΕ ξεσκεπάζει Σκοπιανούς πράκτορες που πλήρωναν Έλληνες για προπαγάνδα

Έρευνες για εισροή μαύρου χρήματος για αλυτρωτική προπαγάνδα
Κάτι φαίνεται να αλλάζει στην πρόθεση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών να διερευνήσουν την εισροή μαύρου χρήματος στα ταμεία συλλόγων και ΜΚΟ στη Μακεδονία και τη Θράκη, που προωθούν θέσεις των Σκοπίων και της Τουρκίας στα διεθνή φόρα κατά της χώρας μας.
«Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα, με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθούν διεξοδικά οι ελεγκτικές αρχές. Πού βρίσκουν τα χρήματα οι κύριοι και οι κυρίες αυτών των συλλόγων και των ΜΚΟ για να προπαγανδίζουν χυδαία κατά της χώρας μας, κάνοντας λόγο για “μακεδονική” και “τουρκική” μειονότητα στην Ελλάδα;» δήλωσε στο Κυριακάτικο «Πρώτο Θέμα» ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προτίθεται να φέρει το θέμα στη Βουλή με σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς.
Το ότι τροφοδοτούνται με χρήμα από το εξωτερικό το ομολογούν άλλωστε οι ίδιοι οι φιλοσκοπιανοί, οι οποίοι τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος πήρε πόσα και πού τα αξιοποίησε! Ο «εμφύλιος» που έχει ξεσπάσει αφορά στο πού καταλήγουν εμβάσματα και ποσά που συγκεντρώνονται σε γκαλά Σκοπιανών των ΗΠΑ και του Καναδά. Οι βολές στρέφονται κυρίως κατά του προέδρου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) «Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Έδεσσας» κυρίας Ευγενίδας Νατσουλίδου, γράφει η εφημερίδα, εκπροσώπου στην Ελλάδα της λεγόμενης «United Macedonian Diaspora», της ισχυρότερης οργάνωσης Σκοπιανών των ΗΠΑ που έχει έρθει σε ρήξη με το φιλοσκοπιανό «Ουράνιο Τόξο», το οποίο μέχρι πρότινος εμφανιζόταν ως μοναδικός εκπρόσωπος των μελών της υποτιθέμενης σκοπιανής «μειονότητας» στη χώρα μας.
Μέχρι πρότινος στη φιλοσκοπιανή ιστοσελίδα novazora.gr υπήρχαν αναρτημένα σχόλια με βαριές καταγγελίες για την τύχη εμβασμάτων από το εξωτερικό, που έως και σήμερα αγνοείται.
Δε θα αγνοείται για πολύ ακόμη, συνεχίζει το δημοσίευμα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές θα ασχοληθούν με το θέμα, διερευνώντας εάν τα ποσά αυτά έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί και αν ξοδεύτηκαν στη συνέχεια με διαφανείς διαδικασίες.
Πάντως, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας διέγραψαν τα σχόλια και απενεργοποίησαν τη δυνατότητα σχολιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: