Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Μέρκελ: Καλά λόγια για Σαμαρά, αρνητικά σχόλια για Παπανδρέου, Παπαδήμο

Αιχμές για τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις αφήνει η Άνγκελα Μέρκελ,τονίζοντας ότι συχνά απογοήτευαν τους εταίρους τους, επειδή δεν τηρούσαν αυτά που έλεγαν.
«Βλέπω επιτέλους στην ελληνική κυβέρνηση την αποφασιστικότητα να ανασυντάξει τη χώρα, να δημιουργήσει σύγχρονες δομές. Η Γερμανία θα συμβάλει» αναφέρει η καγκελάριος, μιλώντας στην Bild της Κυριακής.
Επιπλέον, σπεύδει να διαβεβαιώσει τους συμπολίτες της ότι η βοήθεια που δίνεται στην Ελλάδα είναι «και προς το συμφέρον της Γερμανίας, επειδή τα μέτρα λαμβάνουν πάντα υπόψη ολόκληρη την ευρωζώνη και έτσι εξυπηρετούν κάθε χώρα-μέλος και φυσικά και τη Γερμανία».
Τονίζει δε ότι διακυβεύονται περισσότερα από το κοινό νόμισμα. «Πρόκειται για το ιστορικό ευτύχημα της ευρωπαϊκής ενότητας των τελευταίων δεκαετιών. Επιθυμώ η Ευρώπη, ως η ήπειρος της ειρήνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας να έχει ένα καλό μέλλον και να παραμείνει ελκυστική για όλους στον κόσμο», προσθέτει
Απαντώντας στις κατηγορίες των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών ότι δεν λέει όλη την αλήθεια στους πολίτες για τις μελλοντικές επιβαρύνσεις που θα επωμιστεί η Γερμανία, λόγω της ελληνικής διάσωσης, η κα Μέρκελ τονίζει:
«Γνωρίζω το καθήκον μου και για αυτό λέω στους πολίτες πάντα πώς είναι η κατάσταση. Και θα συνεχίσω να κάνω ό, τι είναι καλύτερο για τη Γερμανία και για την Ευρώπη καθώς και ό,τι έχει τις μικρότερες οικονομικές επιπτώσεις και δε μας θέτει σε υπερβολικούς κινδύνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: